Belestünk a varázsló köpenye alá…


Belestünk a varázsló köpenye alá…
A gyártók az érdeklődés fenntartása érdekében időről időre betekintést engednek jövendőbeli elképzeléseikbe, fejlesztéseikbe és a várhatóan a közeljövőben megjelenő termékekbe.

Persze ne gondoljunk nagyívű „Úgyis mi vagyunk a legjobbak” jellegű nemzetközi disztribútori meetingekre, majd az ezeket követő Roadshow sorozatra. Ezeket egyelőre nem teszi lehetővé a COVID, de ha a világméretű fertőzés nem létezne, akkor is felértékelődött a Kutatási és Fejlesztési részleg működésének védelme, mivel az egyre keményedő versenyhelyzetben minden gyártó fél szeme a többi gyártó által kibocsátott új eszközökön és szolgáltatásokon van. Gyakran említik pl. a Forma 1 versenyautókat példaként, mert ugyan ki az, aki ránézésre meg tudná mondani, hogy melyik autó melyik istállóhoz tartozik, ha mondjuk mindet egyforma színűre festenénk? És ennek oka nem az ötlettelenség, hanem az azonos felhasználás, a minden autóra vonatkozó azonos fizikai törvények, és persze a már említett fél szem is, vagyis, ha valaki feltesz a saját autójára egy fél tenyérnyi légterelő lapot, a jövő héten már az összes autón látható.
Meg kell tehát becsülnünk azokat a morzsákat, melyeket a gyártók számunkra elszórogatnak, mert ezekből a nyomókból olvashatjuk ki, milyen eszközökkel kell dolgoznunk egy pár hónap múlva, és milyen új szolgáltatásokat ajánlhatunk már meglévő partnereinknek.
A Csehországi JABLOTRON abból a szempontból is kiemelkedik a versenytársak közül, hogy próbálja segíteni partnereinek munkáját azzal, hogy szabályos időközönként tájékoztatást ad a fejlesztés alatt álló eszközökről, szolgáltatásokról, megjelölve azt a nem kevésbé fontos információt, hogy az adott termék a fejlesztésnek éppen milyen fázisában van. Ennek szellemében szeretnénk megosztani Önökkel, Matkó Csabának, a JABLOTRON cég termékeinek Magyarországi forgalmazó LDSZ Kft.-nek a termékmenedzserének információ morzsáit, vagyis azokról az eszközökről szóló híreket, melyek a JABLOTRONNÁL tervezési fázisban vannak, illetve már kiléptek a tervezési fázisból és elkészültek az első működő mintadarabok.

JB-160N-PLUG és JB-161N-PLUG fali csatlakozó aljzatba dugható PG kimeneti modultervezési fázis
A fali csatlakozó aljzatba dugható PG kimeneti modul a házvezérlési funkciók megvalósításának alapvető eszköze. Használatával egyszerűvé válik bármely elektromos berendezés távirányítású be és kikapcsolása, maximális kapcsolási teljesítménye 16A, környezetállósága IP20 fokozatú. A tervek szerint kizárólag a riasztórendszer részeként alkalmazható, önálló működési módban sajnos nem. Bár azt már megszokhattuk, hogy a Jablotronnál egyetlen eszköz sem alkalmas csak egyetlen célra, mégis érdekes felhasználási módnak tűnik, hogy a PG kimeneti modul a MyJABLOTRON alkalmazáson keresztül képes a nappali és a vezérelt tarifákon történő fogyasztás mérésére, miközben a csatlakoztatott eszköz pl. a központban letárolt távirányítóval vagy az alkalmazásból ki és bekapcsolható.

JA-191Y LTE kommunikátor JA-100K, JA-101K és JA-106K központokhoztervezési fázis
A JABLOTRON 100+ központokhoz (JA-103K; JA-107K) kiadott JA-194Y LTE kommunikátort követően a közeljövőben bemutatásra kerül a JA-191Y LTE kommunikátor, mely a JABLOTRON 100 sorozatú központi egységekhez (JA-100K; JA-101K; JA-106K) használható. A modult a központi egységhez a PSTN csatlakozó felhasználásával lehet csatlakoztatni. Azoknál a központi egységeknél, amelyek már tartalmaznak beépített GSM/GPRS kommunikátort (JA-101K, JA-106K), az LTE kommunikátor csatlakoztatása letiltja a beépített 2G vagy 3G kommunikátor működését.

JA-152SHM két irányú kommunikációra képes vezeték nélküli rezgés, dőlés és mágneses tér érzékelőműködő minta fázis
A JA-152SHM két irányú kommunikációra képes vezeték nélküli kombinált rezgés, dőlés és mágneses tér érzékelő képes lesz a hozzá rögzített tárgy rezgésének, vagy dőlésének érzékelésére, miközben ennek az érzékelésnek az érzékenysége állítható. Ez a funkció tökéletesen alkalmassá teszi műtárgyak, festmények és szekrény széfek védelmére. Speciális érzékelő áramköre észleli a külső mágneses tér megváltozását, amikor a nyitásérzékelő funkciót egy külső mágnes segítségével próbálják szabotálni. Egy vezetékes zónabemenetet tartalmaz, burkolata és megjelenése azonos a JA-150M mágneses nyitásérzékelőével, tápellátását 1 db 1.5V AA méretű alkáli elem biztosítja. A két irányú aszinkron kommunikáció miatt kizárólag a JABLOTRON 100+ sorozatú központokkal (JA-103K, JA-107K) használható.



Az eszközök értelemszerűen még nem elérhetőek a cég kínálatában, de már nem kell sokat aludnunk ahhoz, hogy újabb darabkákat kaphassunk kedvelt JABLOTRON kirakósunkhoz.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Dahua WizMind S kameracsalád
Olvasta már?
Dahua WizMind S kameracsalád