A DeepFake kora


A DeepFake kora
Az elkövetkezendő időszak a DeepFake (hamisított kép/videó/hang) tartalmak révén elkövetett csalásoktól lehet hangos, amennyiben nem készülünk fel kellően és időben semlegesítésükre – legalább is erre a következtetésre jutott az gazdasági alapú, nyíltforrású hírszerzésben (ún. OSINT) utazó Recorded Future.

A 2019 és 2021. között végzett kutatásuk rávilágított arra, hogy úgy a Dark, mint a publikus Weben meglehetősen nagy tagszámú közösségek alakultak a DeepFake megoldások elsajátítására, fejlesztésére. Ami még 4-5 éve gyermeteg tini csínynek indult, az 2021-re (a Dark Weben szolgáltatásként kínált) iparággá nőtte ki magát. Az ismertebb szereplők (pl. „skidhackz”) mellett egyre nagyobb számban jelennek meg „szolgáltatók” akik egyre jobb minőségű „demo” anyagokkal igyekeznek ügyfeleket toborozni. A rendvédelmi szervek (pl. FBI 2021. március) egyre nagyobb számban adnak figyelmeztetéseket, melyek a DeepFake tartalmak bűnelkövetési célú felhasználására (pl. a célzott adatszerzési támadásokra – spearphishing, social engineering) hívják fel a vállalkozások, közszereplők és magánszemélyek figyelmét. A Recorded Future megállapítása szerint, erősen javallott alkalmazni a már elérhető DeepFake felismerő/elimináló technológiákat és (különösen a vállalkozások és állami szereplők esetében) erőforrásokat szükséges irányítani ezen megoldások folyamatos frissítésére.

Forrás: Recorded Future

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző
Olvasta már?
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző