Az Európai Bizottság és a világ vezető biztonságtechnikai márkája


Az Európai Bizottság és a világ vezető biztonságtechnikai márkája
Az ASMAG világranglista első helyezettjének számító márkától (Hikvision) hőkameráit nem távolítja el az Európai Bizottság az általa használt objektumokból.

Teszi ezt annak ellenére, hogy az Európai Parlament szűk hónapja döntést hozott sajátjai leszereltetésérő – a márka állítólagos érintettségét említve bizonyos emberijogi jogsértésekkel (Hszincsiang tartományi események) összefüggésben. Mint azt a Bizottság illetékese elmondta, az eszközök beszerzésének idején a Bizottság előtt nem voltak ismertek ezen feltételezések; mindemellett a Bizottság ragaszkodik szigorú költségvetése következetes betartásához – mindemellett, egy új tender kiírása jelentő késedelmet jelentene a bőrfelszíni hőmérsékletet ellenőrző kamerák telepítése kapcsán. Mint azt nyilatkozatukban jelezték, folytatni kívánják ezen kamerák telepítését és alkalmazását, mindaddig míg a járványhelyzet alakulása ezt szükségtelenné nem teszi. Mindemellett, az IPVM egy tanulmánya szerint, több más márkával egyetemben, a Hikvision bőrfelszíni hőmérsékletet detektáló kamerája olyan algoritmust használ, mely ez esetek egy adott hányadában normálisra (riasztási limit alá) csökkenti a vizsgált személy mérési eredményeit. A tanulmány eredményeire hivatkozva a Hikvision jelezte, hogy egy olyan kompenzációs algoritmusról van szó, mely közelíti a test tényleges hőmérsékletéhez a bőrfelszínen mért hőt -s mely egyéb iránt általánosan bevett gyakorlat a hőkameragyártók körében.

Forrás: IPVM
Tagek: videotechnika

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző
Olvasta már?
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző