A Bosch “multi-imager” kamerája beépített mesterséges intelligenciával támogatja a prediktív megoldásokat


A Bosch “multi-imager” kamerája beépített mesterséges intelligenciával támogatja a prediktív megoldásokat
Az új Flexidome multi 7000i kamerák ötvözik a többirányú áttekintő és beavatkozásra is alkalmas megfigyelési funkciókat nagy területek ellenőrzésénél

A Bosch új Flexidome multi 7000i kameracsaládja, IR és IR nélküli modelleket is kínál, 12 vagy 20 megapixeles felbontást biztosítva a rendkívül részletes többirányú áttekintés érdekében. Ezt az áttekintő funkciót a beépített mesterséges intelligenciával (AI) kombinálják, hogy támogassák a prediktív megoldásokat kiterjedt területek ellenőrzésénél, például kereszteződésekben, nyilvános terekben és kiskereskedelemben. Minden 3 vagy 5 megapixeles felbontású képérzékelő beépített AI-t futtat, amely metaadatokat ad hozzá a videó jelfolyamhoz, hogy a videoadatokat releváns statisztikákká alakítsa. Segít a felhasználóknak észlelni az előre nem látható eseményeket, akár megakadályozni őket. A kamerák maximális rugalmasságot kínálnak, mivel minden képalkotó egymástól függetlenül konfigurálható akár 16 videoanalitikai szabály segítségével, így a felhasználók eldönthetik, jelenetenként mire koncentrálnak. A Flexidome multi 7000i kamerák egyedülálló megközelítést kínálnak, amely biztosítja a kamerák fenntartható üzleti gyakorlatának támogatását távoli karbantartással, konfigurációval és eszközkezeléssel.

Értékes betekintést nyerhet a rögzített videofelvételekből a beépített AI segítségével
A kamerák beépített Intelligent Video Analytics (IVA) és Camera Trainer, mind az AI, mind a metaadatok segítségével értelmet és struktúrát adnak a rögzített videofelvételekhez. A gépi tanuláson alapuló Camera Trainer lehetővé teszi a rendszerintegrátorok számára, hogy testre szabják az IVA-t, és észleljék azokat a tárgyakat vagy helyzeteket, amelyek ügyfeleik számára a legfontosabbak. Ezek az elemzések értékes betekintést generálnak a prediktív megoldások támogatásához, amelyek segítenek az üzemeltetőknek reagálni egy lehetséges fenyegetés vagy nem kívánt helyzet bekövetkezte előtt. Ezek a felismerések segíthetnek az üzemeltetőknek a tapasztalatok javításában, feltárva azokat a szűk keresztmetszeteket, amelyek veszélyeztetik az emberek vagy az autók köztereken vagy kereszteződésekben történő mozgását. A kiskereskedelmi alkalmazásokban a kamerák olyan betekintést nyújthatnak, amelyek segítenek felismerni az ügyfelek által frekventáltan látogatott területeket, így akár termékek elhelyezésével kapcsolatban is hasznos információkat adhatnak.

Fedjen le több irányt a kényelmes, robusztus megoldással
Az összes Flexidome multi 7000i kamera egyetlen, robusztus burkolatot kínál, amely négy független, nagyfelbontású, automatikus varifokális (AVF) optikát tartalmaz képérzékelőkkel, amelyek 3 vagy 5 megapixeles felbontást kínálnak a részletes, többirányú áttekintés érdekében. Az objektívek zoom képességének kihasználásával a kamera automatikus személyfelismerést képes biztosítani akár 130 méteres távolságból is. A képérzékelők többszörös expozíciójú, akár 120 dB-es dinamikai tartománya csökkenti az árnyékokat és kiegyensúlyozza az egyenetlen expozíciót, hogy könnyen meg lehessen különböztetni mozgó objektumokat, vagy akár arcokat is. Minden infravörös modell beépített 360 fokos infravörös funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi felvétel készítését teljesen sötét körülmények között is, akár 30 méteres távolságra. A kamerák négy képalkotót kínálnak, mégis egyetlen IP-címmel rendelkeznek, csak egy Video Management System csatornalicencre van szükségük, és egyetlen kábellel telepíthetők. Mind a négy képalkotó egymástól függetlenül beállítható háromtengelyes mozgatással egy kör alakú pálya mentén, lehetővé téve a képek gyakorlatilag minden szögből történő rögzítését. Ez maximális kényelmet, kevesebb kábelezést, rövidebb telepítési és beállítási időt, és ezáltal alacsonyabb költségeket eredményez.

A bizalomra épülő megoldás
A Flexidome multi 7000i kamerák biztonságosan vannak kialakítva. Szisztematikus megközelítést kínálnak egy beépített Secure Element hardver Trusted Platform Module (TPM) funkciójával, biztonságosan tárolva az összes hitelesítéshez és titkosításhoz szükséges tanúsítványt és kriptográfiai kulcsot. Ez a megközelítés kiterjedt felhasználói kezelést kínál annak biztosítására, hogy csak az engedélyezett felhasználók férjenek hozzá az adatokhoz, támogatja a Public Key Infrastructure beállítását, és szoftveres támogatást biztosít a kamerák konfigurációs változásainak észleléséhez. A Secure Element támogatja az RSA titkosítási kulcsok akár 4096 bit hosszúságát is, biztosítva az adatbiztonságot jóval 2030 után is.

További információért látogassa meg a Bosch weboldalát
Kapcsolat a gyártóval

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ossia DVR v1.4.0 update
Olvasta már?
Ossia DVR v1.4.0 update