Videosec IPW-2225IQ-40SWX – színes kép a nap 24 órájában


Videosec IPW-2225IQ-40SWX – színes kép a nap 24 órájában
A Videosec IQ kameracsalád legfényerősebb Super Starlight tagja f/1.0 objektívvel, 5 MegaPixel felbontással és az IQ kameracsaládra jellemző objektumtípus-felismerő képanalitikával – emberre és járműre külön állítható riasztások – már raktárkészletről elérhető.

Évtizedekkel ezelőtt a párszáz TV-soros kamerák korában, az aluláteresztő infraszűrők előtt, még nem volt műszaki megoldás az éjszakai kép fekete-fehérre váltására. Ma már elérkeztünk arra a technikai fejlettségi szintre, hogy már nincs rá szükség. A Super Starlight IPW-2225IQ-40SWX fixfókuszú csőkamera beépített melegfehér fényű LED fényforrásai 800 lumen feletti fényerővel is képesek bevilágítani teljesen sötét megfigyelési helyszíneket. Ahol egy minimális környezeti fény biztosított, ott ezt kihasználva készít 5 Megapixel felbontású színes felvételeket a kamera.

A nappali és éjszakai üzemmódok között, azaz a fehér fény bekapcsolt és kikapcsolt állapotai közötti váltást vezérelheti a kamera, vezérelhetjük manuálisan – ennek az időzíthető kép-preszetek (Scene) alkalmazása ad új lehetőségeket – és a riasztási bemenetet vezérlőjelként alkalmazva. Utóbbi a világítás vezérlésének összehangolását teszi lehetővé kiépített egyéb világítási rendszerekkel.

A magas kontrasztú helyszínek a WDR funkció alkalmazása, azaz a expozíció soronkénti eltérő vezérlésével akár 120dB dinamikai átfogású videó elkészültét is lehetővé teszik. Nem csak manuálisan, hanem az érzékelt kontrasztnak megfelelően automatikusan is aktiválható ez a képjavító eljárás. A Videosec IQ kameracsalád legfontosabb újdonsága az új képanalitika, amelyik a képmezőben megjelenő objektumokat típusonként megkülönbözteti, függetlenül attól, hogy mozognak-e, vagy egyhelyben állnak. A felismert gyalogosra, kerékpárosra/motorkerékpárosra és gépjárműre szelektíven állíthatunk be riasztási kritériumokat úgy vonalátlépésnél, mint területre behatolásnál. Az IPW-2225IQ-40SWX rendelkezik audió ki- és bemenettel, illetve riasztási ki- és bemenettel. A riasztási bemenetet az említett világítás-vezérlésen kívül riasztási események indítására is használhatjuk, a riasztási kimenet, ami egy relével kapcsolt szárazkontaktus-kimenet, pedig a videórendszer integrált része, azaz a teljes rendszer bármelyik kamerájának riasztási eseményét programozhatjuk úgy, hogy egy másik kamera riasztási kimenetén generáljon eseményt.

A kamerával készült éjszakai felvételek Youtube videója is elérhető a Videosec weboldalán.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája
Olvasta már?
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája