Az arcalapú személyazonosítás egy lehetséges alternatívája


Az arcalapú személyazonosítás egy lehetséges alternatívája
A Traces AI olyan kép-/videotartalom-elemző megoldást fejlesztett, mely az emberi arc azonosítása nélkül biztosítja egy adott személy detektálását és mozgásának követését – a fejlesztők állítása szerint 98%-os pontossággal.

A Traces AI technológiája 2000 jellemző vizsgálata alapján végzi el a „célpont” beazonosítását, a megfigyelt területen bejárt útvonalának felrajzolását. Tekintettel arra, hogy arcot nem vizsgál a megoldás előnyei között kell számon tartani, hogy nem szükséges az arc azonosítható minőségű rögzítése – mi több, azt eleve elhomályosítja a szoftver, biztosítva az USA több államában hatályban lévő biometrikus adatvédelmi törvényeknek való megfelelőséget, valamint megelőzve az MI „faji elfogultsággal” való meggyanúsítását. „Cserébe” az azonosítás megbízhatósága a kép-/videoanyag rögzítésétől számított 6-12 alatt a legmagasabb, figyelembe véve, hogy a vizsgált paraméterek között szerepel a ruházat, az adott szermélynél megfigyelhető tárgyak, mozgásminta, melyek gyorsan változhatnak. Azonban ez egy (pl. vidámparkban / állatkertben / rendezvényen) elveszett gyermek keresése esetében a Traces AI jelentős támogatást biztosíthat az illetékesek számára.

Forrás: Forbes

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Reyee / Ruijie CCTV megoldások
Olvasta már?
Reyee / Ruijie CCTV megoldások