Riasztásjelzsés és otthon-automatizáció egy rendszerben


Riasztásjelzsés és otthon-automatizáció egy rendszerben
Riasztásjelző központunk, az AZX-G30 és AZX-DB11 a közös platformnak köszönhetően okos otthonunk automatizációjának szerves része, nem cask riasztáskor, hanem minden élesítésnél és hatástalanításnál is. Ezt automatizációk használatával valósítjuk meg.

Az AZX-DB11 és AZX-G30 riasztásjelző készlet bemutatására már sor került ezeken a felületeken. A csatlakoztatható RF szenzorokról, a működési módokról, és az átjelzési lehetőségekről úgy applikációs push-üzenetben, mint GSM hívásban/SMS-ben, már olvashatott. A kinetikus kapcsolókat és a hozzájuk kapcsolódó relémodulokat szintén a Videosec okos-eszközeit bemutató sorozatban részleteztük. A kinetikus kapcsolók RF távvezérlőjét a gombnyomás kinetikus energiája táplálja, nincs szükség sem elemre, sem tápvezetékre. Az IP67 védettség nedves és vizes környezetben történő alkalmazást is lehetővé teszi. A kapcsolódó aktuátor relémodulok elérhetőek WiFi és Zigbee csatlakozási lehetőséggel is.

Az alkalmazott Tuya platform lehetőséget biztosít különféle automatizációk azonnali vagy ütemezett (napszakhoz vagy dátumhoz kötött) végrehajtására, erre az alábbi példákat emeljük ki.

Amikor egy AZX-G30 szenzor-hatótávolságát több emeletnyivel, vagy szomszédos épület felé is szeretnénk megnövelni, ezt egy vagy több AZX-DB11 telepítésével tudjuk megoldani. Következő lépésként létrehozunk három automatizációt. Egy az AZX-G30 élesítésekor élesíti a kapcsolódó AZX-DB11-eket, egy a hatástalanítást végzi, a harmadik pedig riasztáskor aktiválja az AZX-G30 riasztását is.

Mindennapos használatban felmerülő igény, hogy lekapcsoljon a világítás minden helyiségünkben, amikor távozunk otthonról. Az élesítés elindít egy automatizációt, ami lekapcsolja a kinetikus kapcsolók aktuátorainak megfelelő kimeneteit, de a redőnyöket is leengedhetjük, a termosztátokat is alacsonyabb hőmérsékletre állíthatjuk. A hatástalanítás a napszaktól függően automatikusan felkapcsolhat világításokat.

Ha a sütőt egy KRC-102 vagy KRC-103 megfelelő kimenetén keresztült tápláljuk, a konyhai füstjelző jelzésére automatikusan le is kapcsolhatjuk. Vízkifolyást jelző érzékelőink a pár kattintással létrehozható automatizációval képessé tehetőek a lakás fő-vizcsapjának elzárására víz érzékelésekor.

A videóban a kinetikus kapcsolók felprogramozása mellett automatizációk létrehozására is láthatunk egy gyakorlati példát.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók