Videosec PTZ-675IQ-X4SWAL – kicsi, de erős PTZ


Videosec PTZ-675IQ-X4SWAL – kicsi, de erős PTZ
A Videosec IQ kameracsaládját bemutató sorozatunk mai témája a PTZ-675IQ-X4SWAL típusjelű PTZ kamera, ami Starlight képminőség mellett az IQ kamerák VCA riasztásaira is képes, valamint interaktív területvédelemre.

PTZ kamerák esetében felmerülő legelső kérdés a mechanikai tartósság. A kis 675-ös szerkezetében alkalmazott túlméretezett fogaskerekek többéves folyamatos gondtalan használatot tesznek lehetővé, akár folyamatos őrjáratozás mellett is. A kamerának fontos PTZ-képessége az automatikus őrzés, ami a kamera elmozgatása után, beállított idő elteltével ismét elindítja a kijelölt őrjáratot, vagy visszafordítja a kamerát egy kijelölt preszet pontra, így nincs többet véletlenül napokig a másik irányba néző kameránk. A kamera maximális forgási sebessége 50°/mp, a billentés 40°/mp, az optika látószöge 30.6° és 104.1° között állítható.

Az alkalmazott Starlight képérzékelő felbontása 2880x1620 pixel, az éjszakai képalkotást az infravörös LEDek mellett két melegfehér fényű LED is segíti, melyek működését külön paraméterezhetjük. A WDR funkció soronkénti expozícióvezérléssel képes megnövelni a kamera dinamikai átfogását, a mozgó tárgyak szellemképesedése nélkül.

A Videosec PTZ-675IQ-X4SWAL az IQ kameracsaládra jellemző módon rendelkezik az új analitikai riasztásokkal, ami lehetőséget biztosít a négy-négy vonalátlépéshez illetve területre behatoláshoz objektumtípus-szűrő beállítására. Megadhatjuk, hogy a riasztás gyalogosra, gépjárműre, vagy kétkerekű járműre vonatkozzon-e. Szükség esetén az egyes objektumtípusok minimális és maximális méretét is megadhatjuk, képpontokban számolva. Az interaktív területvédelem segítségével akár általunk rögzített beszédhangot is képes lejátszani a kamera beépített hangszórója, amikor a kiválasztott riasztási esemény bekövetkezik. A kamera tetejére került egy piros és egy kék jelzőfény, amelyek a lejátszott beszédhanggal egyidőben villogó fényükkel megzavarják az illetéktelen behatolót.

A beépített hangszóró és mikrofon lehetővé teszi kétirányú audióátvitel alkalmazását is, azaz ki lehet szólni a kamerához, Guard Viewer mobilapplikációból, Guard Station PC applikációból, de NVR audió bemenetére kötött mikrofonnal is. A kamera beépített mikrofonjának hanganyaga a videó-adatfolyamba kerül beletömörítésre, annak részeként kerül rögzítésre, ha a hangrögzítést bekapcsoljuk.

A mikroSD kártyahelyet kihasználhatjuk helyi rögzítésre is, ha egykamerás rendszerkét telepítjük a PTZ-675IQ-X4SWAL-t, de az ANR képesség nagyobb rendszerek esetén is indokolja memóriakártya használatát: amikor a kamera észleli, hogy a videóadatfolyam megszakadt, tehát a rögzítő felé a kapcsolat megszakadt, akkor helyben rögzít, majd a kapcsolat helyreállta után az élőképpel párhuzamosan ezek a felvételek is átkerülnek a rögzítőre. A Videosec IQ kameracsaládról részleteket IDE kattintva és a Videosec.com weboldalon talál.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Modern Alarm 17. Biztonságtechnikai Konferencia és Partnertalálkozó
Olvasta már?
Modern Alarm 17. Biztonságtechnikai Konferencia és Partnertalálkozó