Megjelent az AXXON NEXT 4.5


Megjelent az AXXON NEXT 4.5
Már letölthető a megújult Axxon Next 4.5 verziója, amely számos fejlesztést tartalmaz, például GPU gyorsítási képességet, új AI analitikákat, öndiagnosztikai szolgáltatást, licensz szerver támogatást, továbbfejlesztett web klienst, valamint új szerver oldali és felhasználói felület szolgáltatásokat is.

GPU gyorsítás
Szerver oldal
Az Axxon Next már támogatja az integrált Intel® GPU-k (Intel® Quick Sync Video technológia), és az NVIDIA videókártyák hardveresen felgyorsított dekódolását, és képes a dekódolt videót bármelyik hagyományos vagy AI analitikával elemezni. Az AI analitikák gyorsításához NVIDIA és Intel® GPU-kat, valamint AI gyorsítókat is képes használni, ráadásul egy szerverben több grafikus kártya is alkalmazható a videó dekódolási és AI analitikai képességek növelésére. Ennek köszönhetően egy szerver a korábbi kamera szám többszörösét képes AI analitikákkal kiszolgálni, jelentősen csökkentve ezzel a szerver oldali hardver költségeket.



Kliens oldal
Az Intel® Quick Sync Video technológia mellett mostantól az NVIDIA grafikus kártyákat is használhatja a kameraképek megjelenítésére, és lehetőség van több NVIDIA kártya használatára egyetlen kliens gépben. Ennek köszönhetően megsokszorozható a kliens gépek megjelenítési képessége (akár több tucat Full HD, H.265 kamera stream megjelenítése), vagy gyengébb CPU-val rendelkező gépeket is használhatunk kliensnek. Ez a funkció lehetővé teszi a nagy méretű videófalak költséghatékony kialakítását, csupán néhány, átlagos processzorral rendelkező kliens gép segítségével, ami jelentős megtakarítást jelent egy nagyobb projekt esetén.



Új neurális hálózat az emberek detektálásához
Az AxxonSoft kidolgozott egy új „általános” neurális hálózatot az emberek érzékelésére, amely képes a legtöbb helyzetben sokkal pontosabban felismerni az embereket, a legelterjedtebb látószögekből (például egy irodai vagy bolti környezetben, ahol a kamera a mennyezetre van telepítve, 60 °-kal megdöntött optikával). Ilyen általános körülmények között a neurális hálózat nem igényel további finomhangolást, és azonnal készen áll az alapvető feladatok ellátására, például emberszámlálásra vagy tiltott területre való behatolás érzékelésére.

Felhő alapú jelentések és irányítópultok
Az AxxonNet felhőszolgáltatás összegyűjti a videóanalitikai adatokat a csatlakoztatott Axxon Next szerverekről, és az adatok alapján lehetővé teszi az egyedi jelentéseket és modulokat tartalmazó irányítópultok létrehozását. Ezek segítségével egyszerűen megjelenítheti és elemezheti az értékes információkat, vagy megoszthatja azokat a rendszer többi felhasználójával.



Öndiagnosztikai szolgáltatás
Az öndiagnosztikai szolgáltatás összegyűjti a rendszer működési adatait (például CPU terhelést, memóriahasználatot, szabad lemezterületet, kamera fps-t, stb), ami segít felderíteni az esetleges problémák forrásait, legyen az a szoftver, a hálózat vagy egy csatlakoztatott eszköz. Beállíthat olyan műveleteket is, amelyek automatikusan elindulnak, ha az alapvető helyreállítási folyamat sikertelen.



Licensz szerver támogatás
A licensz szerver támogatása lehetővé teszi egyetlen licenszkulcs használatát egy vagy több Axxon Next tartományhoz, és a licenszben szereplő kamerák és funkciók szabad felhasználását a különböző szerverek között. A szolgáltatás segítségével gyorsan ellenőrizheti a még rendelkezésre álló, és a már használatba lévő kamera és funkció licenszeit. A használatához az AxxonSoft licensz szerveréhez kell kapcsolódni interneten keresztül.



Story Board
Kiválaszthatja a különböző kamerák által rögzített videó anyagokat, és sorozatként, egyetlen videófájlba exportálhatja őket. Ez a funkció akkor hasznos, amikor a keresett személy egymás után több kamera előtt is elhaladt, segítségével egy önlejátszó videófájlba exportálhatjuk a különböző kamerák releváns felvétel részletei, és átadhatjuk azt az illetékes munkatársnak vagy hatóságnak.



Dinamikus elrendezés
Az új dinamikus elrendezés funkció lehetővé teszi a kamerák ad hoc módon történő csoportosítását, a különböző feladatok, például valós idejű megfigyelés, vagy videó nyomozás kényelmes kezeléséhez. A dinamikus elrendezés a kliens indításakor mindig üres, ugyanakkor a már konfigurált elrendezést elmentheti későbbi felhasználásra.



Videó akár a mobiljáról
Az ingyenes Axxon Camera alkalmazással Android készülékét mobil kameraként vagy testkameraként is használhatja. A beágyazott kamerából származó videót mobilinterneten vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül továbbítja az eszköz az Axxon Next alkalmazásba.

A telepítők letöltéséhez, valamint dokumentáció és a kiadási megjegyzések megtekintéséhez kattintson IDE.

Technikai kérdésekkel vagy egyedi árakkal kapcsolatban, forduljon bizalommal kollégánkhoz:
Gyarmati Bálint
Biztonságtechnikai üzletágvezető
+36 1 883 3109
balint.gyarmati@alphasonic.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Axis Q1808-LE kamera
Olvasta már?
Axis Q1808-LE kamera