Továbbra is a kínai társadalom az MI technológiák laboratóriuma


Továbbra is a kínai társadalom az MI technológiák laboratóriuma
A Nikkei Asia megerősítette az eddigi napvilágot látott híreket, melyek a kínai társadalmat – a mostanában formálódó adatvédelmi és személyiségi jogokat védelmezni hivatott jogszabályok ellenére – a mesterséges intelligencia (MI) alapú technológiák tesztbázisaként jellemezték.

Az már nem is okoz meglepetést, ha egy sanghaji cég egy, a munkavállalóit minden szempontból megfigyelő szoftvert fejleszt és üzemel be. Kínában (ma még) megszokott, hogy a nagyobb hatékonyság és az elkötelezett munkavégzés érdekében a legfejlettebb technológiákat veszik igénybe a cégek, melyekkel regisztrálni tudják munkavállalóik tevékenységét munkaidő alatt – egyes esetekben azon kívül is. Azonban a meglepetés erejével hathat, hogy még a japán Canon is olyan arc és mimika felismerő megoldást üzemelt be pekingi leányvállalatánál, mely csak akkor engedi be az adott alkalmazottat egy irodába, teszi lehetővé konferenciaszobák lefoglalását, ha az illető mosolyog. A Canon helyi szóvivője elmondta, mindössze a munkahelyi légkört kívánják javítani a szoftver alkalmazásával.

Forrás: Nikkei Asia

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az UNIVIEW legújabb videó kaputelefonja elérhető a DSC-nél
Olvasta már?
Az UNIVIEW legújabb videó kaputelefonja elérhető a DSC-nél