Tűzjelzés a felhőből: Connected Life Safety Services


Tűzjelzés a felhőből: Connected Life Safety Services
A jóslatok, melyek szerint a közösségi távolságtartás felgyorsít bizonyos innovációkat, igaznak bizonyultak.

A Honeywell júniusban Magyarországon is elérhetővé tette a Connected Life Safety Services (CLSS) nevű, felhőalapú megoldását, mellyel lehetővé válik a tűzjelző rendszerek távolról történő elérése, tűzriasztásainak megjelenítése és diagnosztikája, jelentősen megkönnyítve ezzel az üzemeltetők dolgát.

A szükség és az igények találkoznak
Az elmúlt másfél év számos problémát hozott a tűzvédelmi rendszerek működtetésébe. A Honeywell erre válaszként hozta ki saját, mobil alkalmazását, esemény kijelzés - és távdiagnosztikai platformját. – Szükség van arra, hogy a tűzvédelmi rendszerek üzemeltetői és a rendszerintegrátorok távolról is megfigyelhessék a rendszereiket és bárhonnan diagnosztizálják a hibákat – mondta Sameer Agrawal, a Honeywell Globális Tűzjelző Rendszerek, Szoftverek és Szolgáltatások vezérigazgatója. – Számos létesítményben egészségesebb munkakörnyezet kialakítása a cél, akár korábbi kezdemé- nyezések, akár az elmúlt másfél évben normává vált közösségi távolságtartás miatt. A CLSS segítségével a rendszerintegráto- rok magasabb szintű szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleiknek és a létesítményben tartózkodóknak anélkül, hogy a helyszínre mennének.


Optimalizált erőforrások
A tűzvédelemmel és -megelőzéssel foglalkozó szervezetek szá- mára egyre fontosabbá válik, hogy minél kisebb erőforrásokkal mi- nél többet érjenek el. A járvány miatt életbe léptetett lezárások miatt egyes létesítmények rendszerei csak korlátozottan hozzáférhetők; ugyanakkor bizonyos biztonsági kockázatok még nem szűnnek meg csak attól, hogy kevesebben vannak az adott létesítményben.

A Honeywell CLSS platformja az ilyen kihívásokkal segít megbirkózni. Az Egyesült Királyságbeli EDSB – amely többek között tűzvédelmi, biztonságtechnikai és épületfelügyeleti szol- gáltatásokat is nyújt – egy 50 ezer négyzetméteres, a csaknem öt- milliós forgalmú East Midlands repülőteret kiszolgáló logisztikai központban alkalmazza a CLSS-t. – A CLSS-en keresztül megbizonyosodhatunk róla, hogy a rendszer megfelelően üzemel – nyilatkozta Jonathan Parker, az EDSB ügyvezető igazgatója. – Minden egyes érzékelőről meg tudjuk mondani, hogy milyen mértékben szennyeződtek el, és mikor vának csereéretté. A CLSS segítségével egyszerűen tudjuk az ügyfél igényeihez igazítani a rendszerbeállításokat, meggyőződhetünk arról, hogy a heti tesztek megfelelően zajlanak, illetve a fellépő hibákat és tűzjelző aktiválásokat is naplózhatjuk.

A tűzvédelmi rendszerek hatékony karbantartása
A CLSS eszköztára a karbantartási feladatokban és üzemeltetési fázi- sokban is segítséget nyújt, ráadásul elkerülhetők vele a kézi adat- bevitel során esetlegesen fellépő hibák. Egy bonyolult tűzvédelmi rendszer auditjánál sok idő és pénz takarítható meg, hiszen a CLSS egyszerűbbé teszi a rendszerek tesztjét, automatikus je- lentések generálásával és archiválásával, amelyek később vissza- kereshetők. Az ilyen kimutatások a CLSS mobil appjával vagy számítógépen keresztül is hozzáférhetők, ugyanakkor a platfor- mon keresztül valós idejű áttekintés is lehetővé válik, amivel távolról egy a rendszerben jelentkező hiba is megjeleníthető, vagyis nem szükséges a helyszínre menni ahhoz, hogy megkeressünk egy hibát. Mivel a megfelelően képzett technikusokból jelenleg is hiány van, ez újabb előny a rendszer használata mellett. A mobil alkalmazás segítségével akár egy szakember is elvégezheti egy adott létesítmény karbantartását. A CLSS naplózásából egyértelműen visszakövethető, hogy melyik tűzjelző terepi eszközt ki és mikor tesztelte, vagyis nem marad kétség afelől, hogy a rendszer elemeinek a karbantartása megtörtént.


Kibervédelem
Természetesen manapság kiemelten fontos a hálózati elérés biztonsága – a CLSS ilyen téren sem vall szégyent, hiszen kifino- mult kibervédelmi protokollok vannak beépítve. A rendszerben, európai szervereken tárolt adatok szigorú keretek között férhetők csak hozzá.
A CLSS visszamenőleg is kompatibilis, vagyis a már meglévő rendszerekhez is adaptálható, ugyanakkor mivel egy felhő alapú megodásról van szó, segíti a Honeywell partnereit és a végfelhasználókat az elodázhatatlan digitális átállásra való felkészülésben.
A CLSS platform mobil appon és böngészőn keresztül is el- érhető és folyamatosan fejlesztik, hogy minél több távoli hozzáféréshez kapcsolódó felhasználói igényt kielégítsen.

Tudjon meg többet IDE kattintva







Honeywell Kft.
1139 Budapest, Petneházy u. 2-4.
+36 (30) 723 2709, +36 1 451 4300
szilard.szalay@honeywell.com

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók