Tűzbiztonsági kihívások legyőzése a papíriparban


Tűzbiztonsági kihívások legyőzése a papíriparban
A digitális technológia előretörésével a papír- és cellulózipar hanyatlására számítanánk. A valóság azonban teljesen mást mutat. Valójában a papír- és cellulózipar folyamatos növekedést tapasztalt az elmúlt években. A termelési kapacitás és a papírfogyasztás tartós növekedésével megjelent az igény a korszerű, a körülményekhez szabott tűzjelző megoldások alkalmazására.

A papírgyártás az elmúlt évtizedekben több mint 450% -kal nőtt, és a világon a karton iránti kereslet várhatóan jelentősen növekszik, amit az e-kereskedelem és a nagykereskedők vezetnek, akik szintén növelik jelenlétüket az online értékesítési platformokon.

A papírgyárakban a tüzek 60% -át gépi hibák és a nem szokványos környezet okozza, ezért nagyon fontos az EN54 irányelvek szerinti tűzvédelmi pontokat biztosítani. Viszont vannak olyan szennyezett területek (legtöbbször poros, nedves, vagy korrozív terheléssel), vagy nagy belmagasságú terek, ahol a hagyományos hő- vagy füstérzékelők nem működnek megbízhatóan.


Míg a hagyományos füstjelzők akkor jeleznek, ha az érzékelő közvetlen környezetében emelkedik a füst koncentrációja, az Aviotec kamerák a beépített videoanalitika segítségével észlelik a tűz, vagy füst jeleit és sokkal hamarabb aktiválják a riasztásokat.

A kültéri tárolóhelyeket sem védik gyakran megfelelően, mert a láng- vagy hőérzékelés nagy nyílt területeken költséges, vagy többnyire hatástalan lehet. A videoalapú megoldás itt is segíti a tűzvédelmi referensek, biztonsági vezetők munkáját: a Bosch Aviotec kamerája képes érzékelni a füstöt és a lángot kültéri körülmények között is, lehetővé téve a fa és papír bálák megfigyelését és védelmét ezeken a területeken is.

Az új technológiával a füst és tűz észlelése, és az erre kiadott válaszreakció is sokkal gyorsabbá válik, a munkatársak gyorsabban biztonságos helyre evakuálhatók, csökkenthető a létesítményben, a nagy értékű gépekben keletkező kár mértéke.

A papír- és a cellulózipar globális termelése 2020-ban elérte a 490 millió tonnát, számos ipar és piac függ a papíripar ellátási láncától. Ezért az ellátási lánc védelmének innovatív módjai kulcsfontosságúak a papírpiac növekedésének fenntartásához a jövőben.

Cikk a Bosch videoalapú megoldásáról a papíripar számára

Kapcsolat a gyártóval

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
PROVISION-ISR PR-TW320FRMVF2 kamera
Olvasta már?
PROVISION-ISR PR-TW320FRMVF2 kamera