Képalkotás a „falon át”


Képalkotás a „falon át”
A Tennessee Egyetem professzora meggyőződéssel vallja, hogy egy mm hullámhosszon működő radar (jellegű) megoldás lehet a falon átlátó fotó-/videokészítés alapja.

Ennek szolidabb hatásfokú változatait ma is használják a katonai és rendvédelmi szervezetek, hogy a falak mögötti mozgást nyomon tudják követni. A szerző is hangsúlyozza, hogy önmagában a mm hullámhossz még kevés, szükséges egy kellő hatékonyságú számítási kapacitás, valamint néhány célirányos algoritmus, mely a háttérzajt kiszűri, biztosítva a nagyfelbontású, akár arcfelismerést is lehetővé tevő, közel valósidejű képalkotást – nem is szólva a jelenleg alkalmazott vevőegységeknél jóval érzékenyebbek rendszerbe állításának szükségességéről. Az elmélet szépséghibája, hogy első sorban a hagyományos (tégla, fa, könnyűszerkezetes) falazat sajátosságaiból indult ki -igaz ez az USA jelentős hányadában dominánsnak tekinthető.

Forrás: The Conversation – Aly Fathy
Tagek: radar

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Az Ajax több mint egy riasztó
Olvasta már?
Az Ajax több mint egy riasztó