Napelemes szettek az üzletből kikerülve – avagy tapasztalatok a terepről

PR hír

Napelemes szettek az üzletből kikerülve – avagy tapasztalatok a terepről
A napelemes szettek előnyeiről és alkalmazási területeiről már részletesebben olvashattak előző cikkeinkben, most viszont a telepítői oldalról szemlélve szeretnénk összefoglalni partnereink tapasztalatait, kitérve az adatátviteli lehetőségekre.

Az elmúlt időszakban sikeresen szállítottunk le az ország különböző településeire napelemes szetteket, melyeket partnereink magas fokú precizítással és szakmai hozzáértéssel telepítettek. Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, a GVHungáriánál sikerült egy olyan univerzális napelemes szettet összeállítani, melyet könnyen a Megrendelők igényeihez tudunk igazítani és az ország bármely területén kitűnően ellátja a feladatát.

A kezdet kezdetén.... Hogyan is állítunk össze egy szettet?
Mérnökeink gondos odafigyeléssel és kellő szakmai értelemmel -az egyedi igényeket, terep viszonyokat figyelembe véve - kiválasztják a szettek elemeit. Az alkatrészek és a szerelési anyagok kiválasztását követően, a szekrényeket összeszerelik. A szettek felpántolható konzolokat tartalmaznak a könnyebb telepíthetőség érdekében. A minőségellenőrzési folyamat során egy sorozatszámmal látják el a szetteket, majd dokumentálják a szállítási és adminisztratív információkat. Végül előkészítik az eszközöket a szállításra és a telepítésre. A szettek nagy súlyára és törékenységére való tekintettel, a GVHungária vállalja a kiszállítást.Kameraválasztás Partnereink tapasztalatai révén
A napelemes szettek univerzálisak, terep viszonyoktól függően pedig különböző kamerákkal egészíthetőek ki. Íme a leggyakrabban keresett kamerák, Partnereink választásai alapján.
Azokra a helyszínekre, ahol nagyobb terület megfigyelése volt a cél, nagyobb látószögű kamerákat szállítottunk, mint például a 20 MP-es Hikvision multiszenzoros panoráma vagy a 180 fokos Milesight panoráma kamerákat.

Ahol a nagyobb terület megfigyelése mellett az elsődleges szempontok között a kamera forgatható funkciója is szerepelt, ott a Videosec Speed Dómkameráját találtuk a legalkalmasabbnak a feladat ellátására. Természetesen a nagy látószög nem mindig merül fel igényként és nem is mindig szükséges. Kisebb területek, mint például illegális szemétlerakó helyek megfigyelésére, a Videosec hagyományos fix optikás kamerákat helyeztük előtérbe.Mindegy, hogy milyen oszlopra szereljük fel a kamerákat?
Nem feltétlenül. Városi környezetben elterjedtebbek az elegánsabb, fémoszlopok felhasználása, míg külterületi környezetben inkább a faoszlopos betongyámos verziót részesítik előnyben. Olyan is előfordul, hogy egyes cégek különböző átmérőjű oszlopokkal dolgoznak, melyekhez pontosan illeszkedő konzolokat és tartókat adunk a szettekhez. Közterületen történő oszlop állításnál, ha el akarjuk kerülni a kalandos vezeték és csővezeték elvágásokat, mindenképpen ajánljuk a földben menő közművekkel, illetve szolgáltatókkal történő egyeztetést. A Natura2000-es természetvédelmi területek esetében további hatósági engedélyekről is érdemes érdeklődni.
Amennyiben a szükséges engedélyekkel kapcsolatban kérdések merülnek fel, a GVHungária kollégái szívesen segítenek a tervezésben és az egyeztetésben.A kábelezés kiváltása
Gyakran merül fel a kérdés Partnereink részéről, hogy hogyan jutnak el és hogyan lehet megnézni a kamerák felvételeit a központban? Az adatátvitel módjának kiválasztását általában a terep viszonyok határozzák meg. Nem mindig lehetséges UTP vagy optikai kábelhálózatok kiépítése, ezért a GVHunáriánál gyakran a mikrohullámú összeköttetést javasoljuk, mellyel nem csak kiválthatjuk a kábelezést, de hosszadalmas és költséges munkafolyamatoktól is megkímélhetjük magunkat. Így az oszlopokra szerelt kamerák felvételeit könnyen továbbíthatjuk a központba.
A hálózat megtervezésében, az eszközök kiválasztásában és az átjátszók programozásában teljeskörű támogatást nyújtunk Partnereink részére.A folytatásban - Üzemeltetés, karbantartás, tisztítás
A következő cikkünkben hasznos üzemeltetési, karbantartási és tisztántartási tippekről lesz szó, melyeknek köszönhetően meghosszabbíthatjuk napelem moduljaink és akkumulátoraink élettartamát.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Videosec áremelkedés előtti napok
Olvasta már?
Videosec áremelkedés előtti napok