A beléptető kártyák 91%-a kevésbé biztonságos


A beléptető kártyák 91%-a kevésbé biztonságos
Az ASSA ABLOY tulajdonában lévő HID Global szakértőinek véleménye szerint, a globális beléptető piac (kb.) 91%-a még mindig a kevésbé biztonságos technológiákra épülő beléptető kártyákat alkalmaz.

Megállapításukat a piac 2019-es forgalmi adataira alapozzák, melyek szerint az értékesített beléptetőkártyák (és egyéb, technológiailag azonos alapokon nyugvó azonosítók) megközelítőleg 39%-a könnyen másolható 125kHZ-esekből került ki. Az illetékesek megállapítása szerint, bár a biztonságosabb 13.56 MHz-es technológiák (pl. HID iClass, MIFARE DESFire) már a nagyobb szeletét (kb. 60%, 2019-ben) teszik ki a piacnak, de számos esetben nem biztonságos módon alkalmazzák őket – a kártyaazonosítók (CSN/UID) titkosítatlanul kerülnek fel a kártyára; sok esetben kizárólag ezeket alkalmazzák az adott azonosító eszköz egyedi megkülönböztető „jellemzőjeként”. A 125kHz-es technológia elhagyása mellett, a cég illetékesei a többfaktoros azonosítást javasolják a beléptető rendszerek biztonságosságának növelése érdekében.

Forrás: HID GLOBAL, IPVM
Tagek: beléptető

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Axis Q1808-LE kamera
Olvasta már?
Axis Q1808-LE kamera