Videosec IPW-2324LSA-28Z kamera


Videosec IPW-2324LSA-28Z kamera
Forgalmazó: Euro Tech Corporation Kft
Gyártó: Videosec


Az L-sorozatú Starlight IP kamerák családjának legújabb tagja érkezik, immár motorizált, autofókuszos varifokális objektívvel. Az IPW-2324LSA-28Z csőkamerát a Starlight képminőség, 0,003 lux fényérzékenység, 50m hatótávú infraLEDek, 4 Megapixel felbontás, beépített mikrofon és mikroSD kártyahely jellemzik. A Videosec IQ kamerák képanalitikájával rokon, embert és autót felismerni képes VCA riasztások is elérhetőek a kamera funkciói között.

A már jól ismert 4 Megapixeles fixfókuszú cső- és dómkamerák mellé megérkezett a varifokális csőkamera is, 2.8-tól 12mm-ig zoomolható objektívvel. A vízszintes látószög 103°-tól 31°-ig állítható, de a kamerát telepíthetjük folyosó módban is, amikor a tengelye körül 90°-kal elforgatva szereljük a kamerát, majd a képbeállítások között beállítjuk, hogy merre forgassa el a kamera a képet. Ezzel 9:16 oldalarányú függőleges videót rögzíthetünk, így nem csak folyosókat, de kerítések mellett hosszú tereket is megfigyelhetünk. Folyosó módot használva szűkebb zoombeállítást alkalmazhatunk, ezzel csökkentjük a perspektívatorzulást, azaz a távolság növekedésével kevésbé csökken a megfigyelt objektumok mérete.

Az összetett megvilágítású, nagykontrasztú, ellenfényes helyszíneken hasznos igazán a WDR funkció, azaz a nagy dinamikai átfogású képalkotási mód, amikor a nagyon sötét és a nagyon világos képrészek is megtartják a részletességüket. A képsoronkénti expozícióvezérlés hatása, hogy más WDR-megoldásokkal ellentétben a mozgó objektumok nem szellemképesednek, nem húznak kondenzcsíkot. A WDR üzemmód aktiválható ütemezetten is a képstílusok alkalmazásával, de állíthatjuk automatikusra is az aktiválását, amikor a kamera egy beállított kontrasztszint felett magától aktiválja a WDR módot.

Gyakori kérdés, hogy hová tűnt az új L-sorozatú kamerákból az emberi test észlelése? Nos, mindenhova: az új VCA analitika területre behatolási és vonalátlépési riasztásai immár nem csak azt észelik, hogy egy objektum mozog a képmezőben, hanem felismerik, ha az egy gyalogos vagy egy jármű, és csak ezekre generálnak riasztási eseményt, a bokor lombjának szélben lengedezésére már nem. Négy vonalátlépést és négy védendő területet állíthatunk be, utóbbiaknál késleltetést is megadhatunk, azaz, hogy az objektumnak minimum X másodpercig a területen kell tartózkodnia riasztás generálásához. A Guard Viewer mobilapplikációban kérhetünk push-üzeneteket szelektíven csak VCA riasztásokról, akár ütemezetten is, csak bizonyos napszakokban. Az üzenetekben megjelenő riasztásnál egy érintéssel elindíthatjuk az esemény visszajátszását, vagy a kamera pillanatnyi élőkép-nézetét is.

eurotech@videosec.com

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Keresés képanalitikai riasztások alapján Videosec NVR-eken
Olvasta már?
Keresés képanalitikai riasztások alapján Videosec NVR-eken