A Modern Alarm Kft. bemutatja: Pixeles vs. mesterséges intelligenciaalapú video-mozgásérzékelés


A Modern Alarm Kft. bemutatja: Pixeles vs. mesterséges intelligenciaalapú video-mozgásérzékelés
Rövid, de annál látványosabb videó arról, hogy mi a különbség a hagyományos, pixelalapú video-mozgásérzékelés, és a Hanwha Wisenet által a kamerába beépített, mesterséges intelligenciaalapú között.
Az MI-alapú megoldás jelentősen növeli az érzékelés pontosságát és csökkenti a szükségtelen riasztásokat.


A pixelalapú video-mozgásérzékeléssel összevetve, a Hawha Wisenet új, mesterséges intelligencián alapuló tárgyfelismerő eljárása, különbséget tesz a valódi, emberi mozgás és a tárgyak, járművek mozgása között. Például, kültéri viszonyok között, a mozgó lombozat, vagy elhaladó autó nem generál riasztást, míg egy kerítésen átmászó ember igen.

Külön érdekessége az eljárásnak, hogy nem csak az emberi testet ismeri fel és jelöli ki a képen, hanem külön jelzi az emberi arcot is.

A videóban látható esetnél, a bal oldali, pixelalapú eljárást alkalmazó kamera nem tesz különbséget a robotok és emberek mozgása között, holott egy humán szemlélő számára azonnal nyilvánvaló a különbség.

A második példánál a bal oldali képen, a fényváltozásokat is mozgásként értékeli a kamera, a képtartalom változása okán, míg a Wisenet kamera jobb oldali képén valóban csak az elhaladó személyt jelöli ki.

A video a PNO-A6081R kamera működését mutatja.További információkért, konkrét ajánlatért, kérjük, Hanwha Wisenet terméktámogató kollégánkat keresse:

Balczó Rudolf
+36 30 961 0340
balczo.rudolf@modernalarm.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
TP-link VIGI intelligens napelemes áramellátó rendszer
Olvasta már?
TP-link VIGI intelligens napelemes áramellátó rendszer