A riasztásjelzés már nem elég, a Videosec rendszere tesz is, ha baj történt


A riasztásjelzés már nem elég, a Videosec rendszere tesz is, ha baj történt
Többféle érzékelőt telepíthetünk a lakásunkba, ezek különféle váratlan eseményekről értesíthetnek bennünket. A Videosec megoldásai azonnali végrehajtásra is képesek az értesítéssel egy időben.

Egyiket se szeretnénk, de melyik üzenet a hasznosabb? „Vízkifolyást érzékeltem” vagy „Vízkifolyást érzékeltem, a főcsapot már elzártam”.

A Videosec okos épületvezérlési megoldásai a kezdetektől a végrehajtás felől épülnek fel. Egy jó aktuátor, egy megbízható relémodul, a hozzá kapcsolódó csapok és szelepek, mind mind legalább akkora fontossággal bírnak, mint a rendszerhez hozzáadott szenzorok. Legfontosabb pedig a rendszernek az a képessége, hogy bizonyos körülmények együttállásakor (működik a fűtés, közben kinyitják az ablakot, vagy már X perce nem tartózkodik senki a helyiségben a mozgásérzékelő szerint, de a világítást bekapcsolva hagyták, vagy … rengeteg egyéb eset) automatikusan tudjon kapcsolásokat, vagy attól összetettebb feladatokat elvégezni és minderről igény esetén értesítést is küldeni.

A felprogramozás egyszerű, csak lefordítjuk ikonokra az alábbi mondatot: Amikor a vízkifolyásérzékelő jelez, a rendszer parancsot ad a vízvezetékre szerelt főcsap elzárására és a sípolás mellett értesítést is kapunk a telefonunkra. Ezt a Tuya vagy Smart Life applikációban, mint automatizációt létrehozzuk és aktiváljuk. Ugyanígy beállíthatjuk a következő jelenetet is:
Amikor a konyhai füstérzékelő jelez, valószínűleg valamit a sütőben felejtettünk, tehát a rendszer áramtalanítja a sütő, a vízforraló, a kávéfőző, a mikrósütő fali aljzatát és a sípolás mellett értesítést is kapunk a telefonunkra.

Mi a bosszantóbb, ha valamiért véletlenül nem hallottuk a telefonunk értesítőjét (például fűnyírás közben), vagy ha más módon akadályoztatva vagyunk, hogy a helyszínre rohanjunk és magunk kezdjünk bele a kárenyhítésbe? A Videosec megoldása már meg is kezdte a kárenyhítést, amint értesített.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Több, mint aminek látszik
Olvasta már?
Több, mint aminek látszik