Hikvision 4 megapixeles „G0P” szériás kamerák

Szuperszéles látószög, objektum felismeréssel

Hikvision 4 megapixeles „G0P” szériás kamerák
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Hikvision


Sokaknak ismerős lehet a helyzet, hogy a megrendelő a lehető legtöbbet szeretné látni egyetlen kamerával, és lehetőség szerint minél kedvezőbb áron.

Kézenfekvően gondolhatnánk, hogy ha széles látószög akkor egy fix, 2,8 milliméteres fókusztávolságú objektívvel szerelt kamerát ajánlunk a kedves ügyfélnek, ezzel felbontástól függően 90 – 100°-os horizontális látószöget biztosítva.

Sajnos, olykor ez sem elég. Az ilyen és hasonló problémák kiküszöbölésére dobta piacra a Hikvision a 4 megapixeles „G0P” szériás kamerákat, melyek kültéri és beltéri kivitelben egyaránt kedvezőbb áron elérhetők, mint a hasonló látószöggel bíró „fisheye” kamerák. Ezek a szuperszéles látószögű kamerák 180°-os horizontális látószöget biztosítanak, amely ténylegesen faltól-falig képes megfigyelni az adott területet, emellett még széleskörű videoanalitika is rendelkezésünkre áll az eszköznek köszönhetően, mint például:

 • Vonalátlépés
 • Behatolásészlelés
 • Elhagyott csomag riasztás
 • Eltűnt tárgy riasztás
 • Arcdetektálás
 • Felmerül a kérdés, hogy milyen helyeken lehet szükségünk ilyen széles látószögre. Gyakran szeretné a megrendelő egyetlen kamerával biztosítani az üzlet előtti parkolót, vagy teljes magasságában/szélességében látni a raktárában lévő polcsorokat. Az ilyen és hasonló helyzetekben kiválóan helyt áll egy ilyen kamera.

  Sokszor viszont ez sem elég, mert sok a zavaró tényező. Vegyünk például egy üzlet előtti kocsibeállót, ahol megfordulhatnak autók és személyek egyaránt, de olykor előfordul pár áthaladó állat, esetleg riasztást is eredményezve, de hasonló kellemetlenséget tud okozni a környező növényzet, illetve az időjárási tényezők is.

  Az ilyen és ehhez hasonló (téves riasztást okozó) tényezők kiküszöbölésére is van megoldás. Nincs más dolgunk, mint rögzítő oldalon biztosítani a tévesriasztás-szűrést, melyet a Hikvision NXI szériás rögzítői biztosíthatnak számunkra. Egy Acusense rögzítővel ellátott rendszerben minimum 4 csatornán biztosíthatunk téves riasztás szűrést bármilyen IP kamera számára, így a már említett „G0P” szériás kameráknak is.  Ezzel a felállással rengeteg téves riasztástól kímélhetjük meg magunkat, mivel meghatározhatjuk, hogy csak emberre/járműre indítson riasztást a rendszer. Valamint a tévesriasztás-szűrésnek köszönhetően csökkenthetjük a felvételek számát, mivel a nem releváns történésekről nem készül felvétel, aminek köszönhetően tárhelyet is spórolhatunk.

  Fent említett termékeinket keresse honlapunkon

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés
  Olvasta már?
  Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés