Hikvision AX PRO vezeték nélküli riasztórendszer


Hikvision AX PRO vezeték nélküli riasztórendszer
Forgalmazók:
Cédrus Kft.
DSC Hungária Kft.
Modern Alarm Kft.
Power Biztonságtechnika Kft.
RIEL Elektronikai Kft.
Gyártó: Hikvision Digital Technology Co. Ltd.


Napjainkban egyre nagyobb teret nyernek a vezeték nélküli riasztó rendszerek, melyek a technológia fejlődésével egyre biztonságosabbak és egyre inkább alkalmazhatóvá válnak a lakossági vagy kisebb üzleti szférákban.

Az AX-PRO egy pontosan ilyen területre fejlesztett vezeték nélküli riasztó rendszer, mely 2 nagy hatótávolságú RF chip-el kommunikál. A Tri-X kommunikációs chip felelős a képi megjelnítést mellőző interfészek kommunikációáért, a Cam-X kommunikációs chip pedig a PIR-Cam-ok (PIR mozgásérzékelőbe szerelt kamera egységek) kommunikációáért felelős. A két RF chip független kommunikációt bonyolít a hozzájuk tartozó interfészekkel, bizotsítva a folyamatos és késefelemmentek kommunikációt minden esetben. Bizonságát tekintve, AES 128-as titkosítás mellett, frekvencia ugrást használ, ezzel biztosítva az állandó és tökéletes kommunikációt a rendszer elemei között. A rendszer támogatja a SIA és a CID protokollokat, melyek távfelügyeleti integrációt tesznek lehetővé.


A rendszer felépítését tekintve, egy vezeték nélküli kozpontból és az ehhez csatlakoztatott interfészekből áll. A vezeték nélküli központokból 2 modell érhető el, a light és a medium. A light, DS-PWA64-L-WE, egy 64 zónás központ, 16 területtel (vagy partícióval), melyben WIFI, LAN és GPRS kommunikációra képes SIM kártya támogatás van, ezen felül 2 darab jelerősítőt is használhatunk a központhoz, amennyiben nem elég számunkra a központ által lefedett kommuinikációs terület.

A médium, DS-PWA96-M-WE, egy 96 zónás központ, 32 területtel (vagy partícióval), melyben WIFI, LAN, és 2db 4G képes SIM foglalat található, ezen felül pedig 4 darab jelerősítővel is tudjuk bővíteni a központot. A nagyobb központ használata esetén elérhetővé válik az Onboard Video funkció, melynek segítségével videó verifikációs céllal IP kamerákat linkelhetünk zónáink mellé.

Az rendszer további elemeit tekintve, rendelkezik: 3 féle nyitásérzékelővel, számos PIR mozgásérzékelővel, relé vezérlővel, PIR-Cam-al (mely egy képi verifikációval rendelkező PIR mozgásérzékelő), kültéri hang- és fényjezővel, beltéri hangjelzővel, keyfobbal, tasztatúrával, pánik gombal, kis – és nagyfeszültségű relé modullal is. Ezek közül kifejezetten érdekesnek számít a PIR-Cam érzékelőnk, mely egy normál PIR mozgásérzékelő és egy 640x480-as szenzorral ellátott kamera modul kombinációjából áll össze. Ezen eszköz célja, hogy minden PIR mozgásérzékelés pillanatában képes legyen egy maximum 20 képkockából álló GIF fájl küldésére, mely képi visszaigazolást nyújt a mozgás érzékelő által kiváltott eseményről. Folyamatos videó streamelési képessége ennek az eszköznek nincsen, abban az esetben ha profresszionális videókamerát használnánk videó verifikációs célra, az előzőleg említett nagyobb kapacitású központot kell választanunk és ehhez tudunk IP videó verifikációs csatornákat linkelni. A központok és a hozzájuk tartozó elemek egyaránt megvásárolhatóak külön-külön, vagy igény esetén csomagokban is.

A rendszer, telepítését tekintve igen egyszerű, egy windows rendszert futtató PC vagy akár egyetlen mobiltelefon is elég lehet a teljes konfigurációhoz. Minden AX PRO termékcsaládba tartozó harware rendelkezik egy egyedi QR-kód azonosítóval (mint minden egyéb CCTV és Intercom eszközünk is), melynek segítségével pillanatok alatt hozzáadható az ingyenes Hik-Connect Cloud szolgáltatásunkhoz. Első körben szükségünk van a mobiltelefonunkra, mobilinternetre és a megvásárolt AX-PRO eszközökre.

ezek után a mobil telefonunkra telepített Hik-Connect applikációban tudjuk a központ QR kódját beolvasni és első használat közben azonnal linkelni az eszközt a végfelhasználó Hik-Connect fiókjához. Ha ezzel végeztünk, ugyanezen a mobil telefonon szintén képesek vagyunk hozzáadni minden érzékelőt és jelzésadót a már aktivált központhoz, a rajtuk található QR kódok beszkennelésével, vagy pedeig a már aktivált központunk menüjében aktiválhatjuk a „tanító módot” melynek segítségével a riasztó központhoz fizikailag kell közel tartanunk a tanítani kívánt interfészt, bekapcsolt állapotban, így a központ be tudja olvasni a termék egyedi RF azonosítóját és hozzá tudja rendelni magához. Mindkét módszer igen egyszerű és igen gyorsan kivitelezhető, így az AX-PRO riasztó rendszer telepítése vagy szerelése minden esetben gyorsan kivitelezhető. Fontos elmondanuk, hogy AX-PRO riasztó központ kezelését tekintve minden szinten támogatja a magyar nyelv használatát, mind a Hik-connect interfészen keresztük, mind pedig a webes felületén, vagy akár a riasztó által kiadott hang alapú visszajelzések is lehetnek magyar nyelvűek. Telepítők figyelmébe ajánljuk a Hik-ProConnect szolgáltatásunkat, mely a Hikvision által biztosított távfelügyeleti platform, mleyen keresztül lehetőséget biztosítunk az AX-PRO rendszerek távoli konfigurációjára és felügyeletére is.

Az AX PRO riasztórendszert keresse a hivatalos disztribútorainál.

Írta: Kiss Ákos, pre-sales engineer, Hikvision

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál
Olvasta már?
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál