Távoli elérés 2021-ben


Távoli elérés 2021-ben
Két év elteltével az IPVM ismét felmérte, milyen távoli elérési technológiákat alkalmaznak leginkább az IP alapú vagyonvédelmi megoldásokat telepítő vállalkozások/szakemberek.

Mintegy 200 válasz érkezett arra az „egyszerű” kérdésre, hogy a port forward, DDN, P2P, VPN megoldások közül melyiket állítják be leggyakrabban ügyfeleiknél, ammenyiben azok igénylik a távoli hozzáférés lehetőségét biztonságtechnikai rendszereikhez. Bár csökkenő arányban, de még mindig a dobogó első helyén maradt 39%-kal a VPN-ek alkalmazása. A 2019-es adatokhoz mérten (gyakorlatilag) stagnált DDNS/port forward megoldások igénybevétele, melyet a válaszadók 33%-a alkalmazta elsődlegesen. Azonban a P2P tartva növekedési ütemét 29%-ra tornászta fel magát 2021-re – a 2019-es 20%-ról. A VPN-nek kapcsolatban a telepítők annak biztonságos voltát emelték ki. A DDNS/port forwardot előnyben részesítők a technológia egyszerűségét és stabilitását (a P2P-val összevetve) hangsúlyozták. A P2P mellett „lándzsát törők” a rendszer egyszerűségét és biztonságosságát említették. Mindemellett, a VPN és DDNS alkalmazók épp a P2P (általuk vélelmezett) alacsonyabb biztonsági szintjéről értekeztek válaszaikban.

Forrás: IPVM
Tagek: IP

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Látni és hallani
Olvasta már?
Látni és hallani