Bosch Aviotec videoalapú tűzérzékelő megoldás v.7.81


Bosch Aviotec videoalapú tűzérzékelő megoldás v.7.81
Forgalmazó: Bosch Biztonsági és Védelmi Rendszerek
Gyártó: Bosch


Aviotec: A videoalapú tűzérzékelésben alkalmazott AI algoritmusok immár kiterjednek a kültéri tűzbiztonságra és megfigyelésre is

 • Megnövelt teljesítmény a védett külterek megbízható védelmében
 • Az Aviotec új firmware verziója, a 7.81 mesterséges intelligencia (AI) algoritmusokat tartalmaz, amelyek      érzékelik a tüzet és a füstöt a változó időjárási és fényviszonyok között is.
 • Kültéren és a közeli épületekben a tűzveszély intelligens, gyors és megbízható észleléssel csökkenthető.

  Egy kulcsfontosságú kihívást sikerült leküzdeni
  Korábban csak beltereket lehetett hatékonyan védeni tűz- és füstérzékelő eszközökkel. A kültéri védett építményekkel rendelkező ügyfelek azonban már régóta aggódnak a kültéren keletkező tüzek lehetősége miatt. A magas tűzterhelésre, például egymásra rakott kartonpapírra érkező erős napsugárzás parázslást és tüzet is okozhat. Száraz körülmények között és gyúlékony vegyi anyagokkal a helyszínen nagyobb a kockázat, a veszélyes anyagok pedig meggyulladhatnak vagy mérgező füstöt bocsáthatnak ki, ami további veszélyt jelent a személyzetre, az eszközökre és a környezetre. Ezért az Aviotec új kültéri tűzérzékelő képességei különösen értékesek a kültéri raktárterületekkel rendelkező iparágak számára.
  „Végre megoldást tudunk kínálni az ügyfelek által évek óta felvetett kihívásokra” - magyarázza Theresa Grunewald, az Aviotec globális üzletfejlesztője. „Az Aviotec videokamerák mostantól megbízható, 24/7-es védelmet tudnak nyújtani egész telephelyek számára, mind beltéren, mind védett kültéren” - folytatja Grunewald.

  Rendkívül megbízható, bármilyen körülmények között
  A kültéri körülményeket az időjárási viszonyok nagyban befolyásolják, és különleges kihívásokat jelentenek a tűz- és füstérzékelők számára. Például a szél megakadályozhatja a füst felemelkedését a mennyezetre szerelt érzékelőbe. Az Aviotec a tüzet közvetlenül annak forrásánál észleli, jóval hamarabb minthogy a füst vagy a hő eljut az érzékelőhöz. Az IP 66 IK10 és a NEMA 4X szabványoknak megfelelő házba szerelt Aviotec védett a csapadéktól és a portól. Az Aviotec érzékenysége megoldja a gyenge fényt és az éjszakai körülményeket, valamint a további infravörös megvilágítást. Ezek a tulajdonságok túlmutatnak a hagyományos füst- és tűzérzékelők határain, különösen védett kültereken.

  Biztonság és tűzvédelem egyben, akár kültéren is
  A nyitott, szabadtéri építmények, például az ipari tárolók, jobban ki vannak téve a rongálásoknak és lopásoknak, mint a belterek . A láng- és füstérzékelés mellett az Aviotec beépített intelligens videoelemzést is biztosít a biztonsági felügyelethez. Felismeri a behatolókat, és segít csökkenteni az egész épület biztonságát veszélyeztető kockázatokat.

  Az Aviotec-kel már rendelkező felhasználók ingyenes firmware frissítéssel szert tehetnek az új verzióra.

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  MAGNETIC sorompók
  Olvasta már?
  MAGNETIC sorompók