Jótékonysági Rotary Sárkányhajó verseny Orfűn


Jótékonysági Rotary Sárkányhajó verseny Orfűn
A Pécsi Rotary Club a VII. Jótékonysági Sárkányhajó versenyt rendezte meg szeptember 4-én Orfűn, a Pécsi tavon, amelyen az LDSZ Kft csapata is indult.

A jótékonysági cél a kiugróan tehetséges és eredményes pécsi középiskolásokat támogató Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat pénzügyi támogatása volt. Az Uniós pályázatokhoz hasonlóan, de annál sokkal egyszerűbb formában kell a diákoknak bemutatniuk a tanulmányaikban ( OKTV, szakma ifjú mestere ), a sport vagy a művészetek terén elért sikereiket. Meg kell adniuk, a további előmenetelükhöz mire van szükségük, és ahhoz mekkora támogatási összegre pályáznak. A rászorultságot megítélni a családi háttér bemutatásából tudják a Rotary bizottság tagjai.

A Rotary egy olyan baráti közösség, mely a kapott támogatás 100 %-át a támogatottakhoz juttatja el – hiszen a szervezetet a tagok maguk tartják fenn, és saját munkájukkal is hozzájárulnak a támogatások célba juttatásához. A jó cél érdekében széles körű összefogás jött létre. 7 magyar és 1 horvát Rotary Club képviseltette magát a versenyen. Itt voltak Baja, Budapest-Sasad, Kaposvár, Kecskemét, Kozármisleny, Pécs, Szekszárd, Eszék Rotary Clubok tagjai. Nagy versenyzői létszámmal támogatta a jótékonysági célt az Első Pécsi Lions Club is.

A H-COPEX Irodatechnika, KONTAKT-Elektro, LDSZ Biztonságtechnika, Print-Copy Irodatechnika, STRAUSS-METAL, VILL-TECHNO pécsi kis- és középvállalatok a nevezési díjak befizetésével két legyet ütöttek egy csapásra: csapatépítő rendezvényt tartottak a dolgozóik számára, egyúttal támogatták a kiugróan sikeres pécsi középiskolásokat.

A Pécsi Tudományegyetem rektora a PTE PEAC Sárkányhajó csapatot nevezte a versenyre, ezzel is támogatva az Egyetem hallgatói utánpótlását. A 10 fős sárkányhajóban való versenyzéshez nem szükséges előképzettség, 12-től 100 éves korig gyakorolható. A legfontosabb, hogy a 10 evező egyszerre mozogjon, a levegőt is egyszerre vegyék a versenyzők. Aki nem alkalmazkodik a csapat üteméhez, az hátráltatja a hajó haladását.

A Rotary Jótékonysági Sárkányhajó versenyre összesen 260 fő érkezett a Pécsi Tó partján levő Orfű Fitt Jurta táborhoz. A versenyt dr. Kalmár Nagy Károly, a Pécsi Rotary Club elnöke nyitotta meg. A vendéglátó település nevében dr. Harmat Béla alpolgármester köszöntötte a 8 településről érkezett versenyzőket. Szabó László Rotary szervező ismertette a technikai tudnivalókat.

A 14 csapat minden tagja háromszor szállt be a rendelkezésre álló 3 hajóba. Nem kieséses, hanem felmenő rendszerben szervezték a versenyt. A Rotary és Lions Clubok tagjai különböző színű pólókat kaptak, a cégek versenyzői a céges pólókat hordták. Így a színekről jól felismerhetőek voltak a különböző csapatok tagjai.

A PTE PEAC profi sárkányhajó versenyzőkből álló csapata különdíjban részesült. A versenyt és a kupát az LDSZ Biztonságtechnika csapata nyerte, a PRINT-COPY lett az ezüst érmes. A 3. helyet a Rotary VEGYES csapat szerezte meg, melyben szekszárdi és pécsi Rotary tagok eveztek együtt a verseny során. Minden résztvevő nyert. Nyert egy kellemes napot, jó társaságban jól érezte magát, megismert egy vízisportot, együtt volt a családjával – miközben jótékonykodott.

Jövőre újra várják a támogató cégek és clubok nevezését a Pécsi Rotary Club által szervezendő VIII. Jótékonysági Rotary Sárkányhajó versenyre.
Tagek: esemény

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző
Olvasta már?
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző