Komplex megoldások a megváltozott igényekkel rendelkező ipari objektumok számára

Riasztórendszer automatikus vezérlése, kamera integráció

Komplex megoldások a megváltozott igényekkel rendelkező ipari objektumok számára
Az irodaházak használata és kihasználtsága az utóbbi két évben jelentősen megváltozott. A távmunka arányának növekedésével jelentősebbé vált a hibrid munkavégzés, így újabb igények jelentkeznek az üzemeltetők részéről, és a szolgáltatóknak alkalmazkodniuk kell a megváltozott igényekhez.

Az épületek funkcióinak átgondolására és automatizálására van szükség, távfelügyeleti lehetőségeket kell biztosítani, és nagy szerep jut az energiahatékonyságnak. Továbbá központi kérdéssé vált az épületek biztonsága és kiberbiztonsága is.

Az Accessium továbbra is komplex megoldást kínál ügyfeleinek, számos fejlesztésük évekkel megelőzi a felhasználói igényeket. Előremutató gondolkodásukat, innovatív hozzáállásukat és a rendelkezésre álló technológiák komplex használatát számos nemzetközi szakmai sikerrel díjazták eddig is, legutóbb egy nemzetközi kiberbiztonsági verseny döntőjébe is bekerültek. A hibrid munkavégzés szerepe jelentős lett, így az irodaházakban telepített elektronikus munkaidőnyilvántartásnak nem csak a helyszínen használt kártyaadatokkal kell dolgoznia, hanem az otthoni munkavégzést is be kell vonnia a rendszerbe, pl. virtuális terminál használatával. Ráadásul egyre nagyobb igény mutatkozik a külsős munkavégzés pontos munkaidőadatainak bevonására is. Ez a hibrid megoldás egyre inkább alapvető követelmény lesz. Az Accessium rendszere 2014 óta képes egy rendszerben kezelni a különböző helyszíneken telepített olvasókból, és 2021 óta az egyénre szabható virtuális terminálokból érkező adatokat is, így jelentős tapasztalattal rendelkeznek.

Példa: Egy projektvezető az irodaházban kezd el dolgozni, majd külsős munkára távozik és ott fejezi be napi munkavégzését. Egy másik kolléga otthon kezdi meg napi munkáját, egy építkezés munkaterületén folytatja és az irodából távozva fejezi be napi munkáját.

A használatnak nincs területi korlátozása, így országhatáron túl és eltérő időzónákban is egységesen használható az Accessium rendszere.
A hibrid munkavégzés arányának növekedése a biztonsági kamerák integrációjának igényét vonja maga után. Az olvasókkal felszerelt munkavégzési helyszíneken az Accessium rendszerében az olvasók közelébe elhelyezett kamerák rögzítik a kártya leolvasását, melyet társítanak az adott kártyához, így a kérdéses használat utólag könnyen, távolról is ellenőrizhető.

Az irodaházak biztonságának fontos eleme a riasztórendszer. A technológia fejlődése megváltoztatta a felhasználói szokásokat, így a riasztórendszer vezérlése is egyre inkább a beléptető rendszer feladatává válik. Fontos szempont az Accessium rendszerénél, hogy nem csak a kártyahasználatot figyeli, hiszen előfordulhat, hogy az utolsó alkalmazott kártyahasználat nélkül lép ki az épületből. Az ilyen valós problémák megoldására a hangosító rendszer integrációja is szükségessé vált, így kiküszöbölve egy további hibalehetőséget. A felvázolt megoldás már több mint három éve problémamentesen működik az Accessium ügyfeleinél, így ők jelentős tapasztalattal is rendelkeznek. Ezzel a megoldással kizárjuk az emberi mulasztásból adódó hibákat, így a riasztórendszer mindig 100%-os biztonsággal bekapcsol.

Egy elektronikus beléptető rendszernél napjainkra alapvető követelménnyé vált, hogy biztonságos, felhasználóbarát, távolról elérhető, menedzselhető, bővíthető és más rendszerekkel integrálható legyen. Az egyik legizgalmasabb terület az épületirányítási rendszerrel (Building Management System- BMS) való közös munka, vagyis az integráció. Ez egy új terület, ahol az Accessium a bemeneti/kimeneti modulját és a fejlett makrókezelését fogja használni. A kártya használata nem csak a riasztórendszer kezelésére alkalmas, hanem a hűtés-fűtés vezérlésére is, helyiségekre, időintervallumokra és jogosultsági szintekre lebontva.

Partnereiket támogatják abban, hogy ezen intelligens épületek megvalósítása energiatakarékos és költséghatékony legyen. Nem csupán irodáról, de gyárról, logisztikai központról vagy szállodáról is beszélhetünk, hogy csak néhányat említsünk. A REST API integráció is fantasztikus és előremutató lehetőséget kínál, hiszen így az összes Accessium fejlesztés elérhetővé válik harmadik fél számára.

Fontos itt is megemlíteni, hogy az Accessium jövője nem csak a beléptetés-ellenőrzésről, a munkaidő-nyilvántartásról, a biztonságról és a költséghatékonyságról szól, hanem az életvédelem támogatásáról is a közel 8 éve működő vészkiürítési rendszerükön keresztül.

Bővebb információért vegye fel a céggel a kapcsolatot IDE kattintva
Tagek: beléptető

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai