Ajax Multitransmitter Jeweler

Riasztórendszer felújítása, még egyszerűbben

Ajax Multitransmitter Jeweler
Forgalmazó: Alarm Automatika Kft.
Gyártó: Ajax Systems


Biztos vagyok benne hogy bárki belefuthatott abba a szituációba, hogy az ügyfél szeretné a riasztó rendszerét modernizálni, viszont ódzkodik anyagiakat ráfordítani, hiszen a régi érzékelők hibátlanul teszik a dolgukat vagy esetleg nekünk nincs időnk arra, hogy bevállaljuk a munkát, mert más, nagyobb fontosságot élvező szerződések mellett nem lenne idő egy egész riasztórendszert lecserélni. Az Ajax legújabb verziójú 3 és 2EOL Multitransmittere ezekre a problémákra kínál megoldást.

Az Ajax márka egy csak vezetéknélküli riasztórendszernek indult, azonban egyre több fejlesztési erőforrást fordítanak a más riasztórendszerekkel való kompatibilitásra és a vezetékes verzió (Fibra) is hamarosan elérhető lesz a telepítők számára. Azonban a Multitransmitter nem összekeverendő a Fibra protokollal és ez a cikk az előbbivel foglalkozik. Ez az eszköz gyakorlatilag egy szünetmentesíthető zóna bővítő. Viszont az Ajax riasztóközponthoz vezeték nélkül csatlakozik.

Ami hatalmas újdonság az eddigi verziókhoz képest, hogy mostmár képes 3EOL és a legjobban elterjedt 2EOL ellenállással működő érzékelőket is kezelni. Mindezek mellett még mindig képes lekezelni az NO, NC és EOL bekötési módokat is. Ráadásul az ellenállások értékét nem is kell tudnunk, ugyanis nagyon egyszerűen, appon keresztül rámérhetünk az adott érzékelő ellenállásaira és azokat automatikusan be is állítja nekünk. Innentől kezdve csak a partícionálás, amit el kell végezni (szintén mobil appon keresztül) és az ügyfél szabadon élvezheti az új, immár okostelefonról is élesíthető Ajax riasztórendszerét. Ha esetleg bővíteni szeretne később, a központra még mindig fel lehet tanítani bármilyen vezetéknélküli Ajax érzékelőt. (Kompatibilitást és max. eszközszámot figyelembe véve.)

Egy igen egyedi és modern kialakítású műanyag dobozba van behelyezve az eszköz. A kábelezéshez számos hely ki van alakítva a doboz hátulján. 18 zónát lehet belekötni. A 12Vdc csatlakozók és a COM-ok elhelyezése is kényelmes. Bátran kijelenthetjük, hogy a tervezők gondoltak minden nehézség és kényelmetlenség megkönnyítésére, ami egy telepítő kollégát érhet vezetékes zónák bekötésekor. Kettő tamper kapcsoló is található rajta, egy a fedél eltávolítására, a másik a PCB kivételére jelez. 240 Vac tápellátást igényel és egy 12 Vdc akkumulátorral lehet szünetmentesíteni, ami szintén belefér a dobozba.

Kompatibilis központok: Hub Plus, Hub 2 (2G), Hub 2 (4G), Hub 2 Plus, Hub Hybrid (2G), Hub Hybrid (4G).) Egy zónája egy eszköz férőhelyet foglal a központban. Max. férőhely központonként változik. Teszteltük AMC és DSC érzékelőkkel. Hogyha az előző rendszer fény és hangjelzőjét is meg akarjuk tartani, javasoljuk az Ajax Relay használatát. Az Ajax márka végtelen lehetőségek tárháza, ha megválaszolatlan kérdésetek akadt, keressetek minket bizalommal, vagy látogassátok meg az ajax.systems weboldalt a további információkért.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A BUD Security Kft. ajánlata
Olvasta már?
A BUD Security Kft. ajánlata