3D nyomtatás-biztos zárak?


3D nyomtatás-biztos zárak?
A 3D nyomtatási technolófia fejlődésével és árszínvonalának csökkenésével (már pár-százezer forintért elérhető a célnak tökéletesen megfelelő eszköz) egyre nagyobb annak veszélye, hogy az „abban érdekelt entitások” (bűnelkövetők) az adott kulcsról fényképet készítve, vagy a tulajdonos által készített fotót megszerezve a kulcs tökéletes másolatának birtokába jutnak.

Természetesen a gyártók is felismerték ennek veszélyeit és egyre több megoldást (rejtett ütközők, speciális hornyolás, edzett acélmag stb.) alkalmaznak – első sorban magas védelmi kategóriába tartozó termékeik esetében – az újgenerációs fenyegetések kiküszöbölésére. Az egyik legbiztonságosabbnak tartott technológiát az Assa Abloy csoporthoz tartozó Medeco fejlesztette ki, melynek biztonsági „lelke” egy, a kulcsba integrált mozgótüske, amely aktiválja a betétben lévő emelő tüskét, a kulcs csak így fordítható el, így a vázolt megoldás hasznavehetetlenné teheti a kulcsról készült fotók alapján készült 3D-nyomtatott másolatokat. Ebből fakadóan, ezen termékek nem kevéssel magasabb árszínvonalat képviselnek, mint alacsonyabb biztonsági osztályba sorolt társaik.

Forrás: Medeco / Assa Abloy

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Több, mint aminek látszik
Olvasta már?
Több, mint aminek látszik