Gőzerővel folynak a kínai biometriai és CCTV kutatások


Gőzerővel folynak a kínai biometriai és CCTV kutatások
A Georgetown Egyetem vonatkozó kutatása szerint, a kutatók által vizsgált időszakban (2015-2019.) Kína egymaga annyi biometria és CCTV tárgyú kutatási anyagot publikált, mint az USA, India, Ausztrália, Olaszország, Kanada, Szingapúr, Németország, Franciaország és Dél-Korea együttvéve.

Ez különösen annak fényében tekinthető jelentősnek, hogy míg az ázsiai óriás ezen időszakban dinamikusan növelte ezen publikációk számát, addig az USA és szövetségeseinek teljesítménye leginkább stagnált. 2015. és 2019. között kínai szakemberek publikálták a CCTV tárgyú kutatási anyagok harmadát; de ők dominálják a biometrikus személyazonosítás, tömegszámlálás, arcjellemzők hamisításának detektálását célzó kutatásokat is. Egyes meglátások szerint, mindez az ország sokat kritizált társadalmi pontrendszerének kiépítését szolgálhatja. A kritikák ellenére a Research and Markets piackutató cég nem régiben publikált tanulmánya szerint 2026-ra 16.1Mrd USD-s piacot jelent majd a „social scoring” technológia, melynek „CCTV elemei” mindössze 723M USD-t tesznek majd ki.

Forrás: Georgetown Egyetem, Research and Markets
Tagek: CCTV biometria

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai