Kedvencek és kevésbé kedveltek


Kedvencek és kevésbé kedveltek
Több mint tíz éve az IPVM portál meginterjúvolja olvasóit, kedvenc kameragyártóik iránt érdeklődve. Természetesen az ellenpólusra is kíváncsiak, így azok sem maradnak ki a listából.

Mivel a pozitív és negatív véleményeket külön is elemzik, de összesítik is, a „best of = legjobbak” és a „citrom” díjasok listájában egyaránt megjelenhet egy adott gyártó márkaneve. A 2022-es lista válaszadóinak 2/3-a az USA-ban székhellyel rendelkező telepítők közül került ki. Ebből adódóan elmondható, hogy a felmérés nem reprezentatív és erősen USA központú, mindemellett itthon is érdeklődésre tarthat számot.

Ami a „best of = legjobbak” listát illeti, az idén is
első helyen végzett az Axis. A válaszadók többsége továbbra is a termékek minőségét és a gyártó garanciális szolgáltatásait értékelték erőteljesen.
Második helyre került a Hanwha Techwin.A telepítők nagyra értékelték a koreai gyártó kameráinak analitikai szolgáltatásait és „reális árképzését.”
A harmadik helyen végzett az Avigilon. A válaszadók szerint a gyártó kameráinak műszaki támogatása, analitikai szolgáltatáscsomagja, nem mellesleg a termékek megbízhatósága mind kiemelkedő.
A legjobb 5 közé bekerült még új „játékosként” az Uniview, mellyel az amerikai telepítők a Hikvisiont igyekeznek kiváltani.
Az USA-n kívüli telepítők körében masszív támogatottsága van még a Boschnak, ill. a Hikvision is jól teljesített náluk.

Ami az ellenpólust illeti („citromdíjasok”) a legtöbb kritikai észrevételt a Hikvision kapta (megjegyzés: még az USA-ban sem az esetleges tiltások következményeire hivatkoztak). A válaszadók a leginkább a műszaki támogatás és a firmware problémakörét emelték ki. Második helyen végzett az Arecont, harmadikként zár a Dahua.

Forrás: IPVM

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax
Olvasta már?
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax