110 000 Eurós bírság egy CCTV rendszerért


110 000 Eurós bírság egy CCTV rendszerért
Jelentős bírsággal sújtotta az ország harmadik legnagyobb városának (Limerick) városának önkormányzatát az ír adatvédelmi hivatal.

Három évnyi vizsgálódást követően a hatóság arra a következtetésre jutott, hogy a város által telepített több mint 400 CCTV kamerából álló térfigyelőrendszer legalább 50 esetében sértette meg az EU adatvédelmi rendeletét (GDPR). A hatóság döntését részletező jelentés szerint számos kamera jogalap és/vagy az illetékes rendőrhatóság engedélye nélkül működött. Az adatvédelmi hatóság megállapítása szerint egyes kamerákat nem az eredeti céljuknak megfelelően használtak, pl. rendszámfelismerésre is alkalmasak voltak, így lehetőséget biztosíthattak adott személyek mozgásának nyomon követésére. Mindezeken felül az adattulajdonos kérésére sem bocsátották rendelkezésre a róla tárolt adatokat. Az ír maximum büntetési tétel (1M EURO) 10%-át alig meghaladó pénzbüntetés mellett az önkormányzatot kötelezték az „inkriminált” kamerák lekapcsolására, melyre 120 napos határidőt szabott a hatóság. Illetve a városatyák és közhivatalnokaik törhetik a fejüket a feltelepített eszközök további alkalmazásának jogi megalapozásán.

Forrás: Indcependent.ie

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Axis Q1808-LE kamera
Olvasta már?
Axis Q1808-LE kamera