Hikvision HeatPro – DS-2TD1228T hőkamera


Hikvision HeatPro – DS-2TD1228T hőkamera
Forgalmazók:
Cédrus Kft.
DSC Hungária Kft.
Modern Alarm Kft.
Power Biztonságtechnika Kft.
RIEL Elektronikai Kft.
Gyártó: Hikvision Digital Technology Co. Ltd.


A HeatPro sorozat név már ismert a piacon, a cikk egy újabb típusra hívja fel a figyelmet, a 1228T hőkamerára. A 256-os család jellemzőit hordozza, de mégis van egy speciális funkció, mely különlegessé teszi, a magas jelzéspont és széles érzékelési mező.

Felbontás
A felbontás 256 x 192, és a chip mérete is változott, 12 um. felbontású szenzort tartalmaz. Nagyobb felbontás, kedvezőbb technikai jellemzők, ami természetesen a megjelenített kép minőségén is észlelhető.

Pixel Pitch
A pixelek közötti távolság (középpontra számolva), vagy PP szintén egy jellegzetes mérőszáma a kamerának. Az eddigi és gyakorinak mondható 17 μm-t a 12 μm váltotta. Ezzel csökkent a távolság és sűrűbb lett az érzékelő felület, azaz egy beérkező hullámossz tartományt jobban le tud képezni. Nem tévesztendő össze a hőkamera érzékelési tartományával. A 1228T és a 1228 ebben megegyezik.

Érzékelési tartomány
A mérési lehetőség a 8 és 14 μm-es elektromágneses sugárzási tartományban van továbbra is, LW IR, ahol az atmoszférikus ablak is „működik”. Ki kell emelni, hogy ehhez a tulajdonsághoz a hőkamerán egy F1.0 érték társul. A 1228T kamera mérési pontossága ellentétben az általános HeatPro kamerákhoz képest nem plusz-mínusz 8, hanem plusz-mínusz 2 celsius fokos.

VCA
A különböző fókusztávolsággal rendelkező kamerák emberre alkalmazható VCA távolsága közel 60-70%-al javult, tehát példának a 2TD1228T-3QA az embert már 150 méterről észleli 3 mm-es objektívvel (gépjárműnél ez 460 méter). Ugyanez a kamera Smart vagy VCA opciókat 30 méttere képes aktiválni emberre, természetesen mindig figyelembe kell venni ilyenkor a környezeti hatásokat.

A hőmérséklet mérése, nevezzük így, hiszen valójában a kapott adatok egy kalkuláció és algoritmus kombinációja, a HeatPro kamerák egyik jellegzetessége. A 1228T kamera esetében a mérési tartomány magasabb, maximum 550 celsius fok. A kültéren is használható eszközök számos területen telepíthetők, ahol prevenciós céllal, hőmérséklet változást szeretnénk figyelni, és ebben az esetben számos zavaró körülmény azonnal kiszűrhető. Magasabb jelzéspont, ezzel együtt pontosabb tűrésmező mely plusz-mínusz 2 celsius fok. Mozgó vagy zavaró jelenségként fellépő pontok, részletek jobban kiiktathatók. A fontos, hogy olyan információt kapjunk, mely segíthet egy esetleg kialakuló vészhelyzet felismerésében és a zavaró körülmények kiiktatásában.

Deep learning
Az intelliencia segítségével a hőkamera már képes szűréseket végrehajtani, például olyan területen ahol csak ember vagy gépjármű okozzon riasztást, ugyanakkor a kisebb állatok, vagy a környezet egyéb zavaró elemei ne ( falevél stb.). Természetesen ehhez a kamerát megfelelő módon kell beállítani, szakember segítsége szükséges. A deep learning fejlesztésével távolabbra és pontosabban képes az eszköz az érzékelésre, vagy az észlelt elemek megkülönböztetésére.Itt olyan esetet lehet mintának említeni, ahol egy adott távolságon meg kell külöböztetni egy csoporton belül emereket, vagy azok mozgását. Mindemellett speciális igényekre is lehet megoldást találni a 1228T-vel, úgy mint dohányzás érzékelés.

Egy újabb funkció vagy jellemző segít a termék piaci pozícionálásában, hova lehet ajánlani, használni. Mi lehet az ami kiemeli a terméket a többi közül és miért az a legjobb arra megoldásra. Kérdések mindig lesznek, a termék meg igyekszik ezeket követni, megfelelni, mint ahogy a 1228T is egy új szint a jelzéspontosság és tartomány esetében.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
Olvasta már?
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra