Bosch FLEXIDOME 5100i panorámakamera beépített AI funkciókkal


Bosch FLEXIDOME 5100i panorámakamera beépített AI funkciókkal
Forgalmazó: Robert Bosch Kft. – Biztonsági és Védelmi Rendszerek Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


A Bosch legújabb FLEXIDOME panorámakamerájának elsődleges célja ötvözni a 360°-os áttekintést, a nagyfelbontású (6 vagy 12 MP-es) képalkotást, valamint a kül- és beltéri kialakítást a beépített AI alapú, videó és audio elemzésére egyaránt alkalmas analitikával.
Mint minden Bosch kamera esetében, az új panorámakamerák is egyesítik a beépített mesterséges intelligenciát az IoT-vel, amely lehetővé teszi a videoadatok egyszerű konvertálását értékes, könnyen kiértékelhető adatokká.


Az új FLEXIDOME panoráma 5100i kameracsalád beltéri és kültéri, infravörös modelleket is tartalmaz, amelyek 6 vagy 12 megapixeles felbontást kínálnak sztereografikus halszem optikával szerelten. Egy terület áttekintő képét kínálva lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyidejűleg nagyítsanak rá egy fontos részletre anélkül, hogy elveszítenék az áttekintést. A közeli képeket külön csatornán továbbítják, így az áttekintés és a részlet egyszerre látható – mindez nagy felbontásban.
A 12 megapixeles szenzorfelbontással, 30 kép/mp. sebességgel streamelő kamerák intelligens automatikus expozíciója minden helyzetben tökéletes expozíciót biztosít a kiemelt területek megfigyeléséhez.

Továbbfejlesztett funkciótartalmuk mesterséges intelligencia használatán és gépi tanuláson alapszik, melyek segítségével hangot és videót is képesek feldolgozni a helyzetfelismerés sebességének fokozása érdekében.

Az új panorámakamerák alapfelszereltségben tartalmazzák az Intelligent Video Analytics (IVA) funkciót – mely Bosch kamerák esetében mindig végponti intelligenciát és döntéshozatalt takar. Ezt egészíti ki a gépi tanuláson alapuló Camera Trainer, amellyel taníthatóvá válik az eszköz, specifikus prediktív megoldások támogatásához.
Három digitális mikrofont tartalmazó beépített rendszer készíti fel a kamerákat a jövőbeli hangelemzésekre, lehetővé téve a kezelők számára, hogy teljes áttekintést kapjanak megfigyelési területeikről és aktívabbá váljanak a fenyegetések azonosításában és arra adott reakcióikban.
Ezek a mikrofonok képezik alapját a jövőbeli intelligens audio elemzésnek is, lehetővé téve a kamerák számára, hogy jelentést rendeljenek a detektált hangoknak és megfelelő riasztásokat indítsanak azok becsült eredetéről. A kamera AI-alapú szoftvere, amely egy jövőbeli firmware-frissítésben lesz elérhető, arra lesz képes, hogy észlelje a lövések és az üvegtörés egyedi hangjelzéseit, miközben figyelmen kívül hagyja a téves triggereket (pl. az ajtók becsapódását).
Rendszerszinten, egy adott FLEXIDOME kamera hangriasztása esetén egy közeli PTZ automatikusan pozícionálható a detektált hang közelébe, melynek segítségével pl. az ott mozgó tárgyak szintén automatikusan követhetők.

A FLEXIDOME panoráma 5100i kamerák hang- és videós szenzoraiból származó adatoknak és azok AI alapú feldolgozásának köszönhetően a felhasználók segítséget kaphatnak az előre nem látható események gyors feldolgozásában és minél hatékonyabb kezelésében.
Ezzel párhuzamosan a megfigyelt térben tartózkodók privát szférája sem sérül, mivel az audio triggerek feldolgozása folyamatosan, élőben történik – a kamera ehhez nem rögzít és nem is továbbít hanginformációkat.

A kamerák adatvédelmi és sérülékenység elleni kialakítása kompromisszumok nélkül biztonságos: Trusted Platform Module (TPM) funkcióval rendelkező beépített Secure Element hardver, amely biztonságosan tárolja a hitelesítéshez és titkosításhoz szükséges összes tanúsítványt és kriptográfiai kulcsot. Ez hatékony felhasználókezelést kínál annak érdekében, hogy csak a jogosultak férhessenek hozzá az adatokhoz. A Secure Element támogatja az akár 4096 bites RSA titkosítási kulcsot is, ami szintén garancia az adatbiztonságra.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája
Olvasta már?
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája