Ez csak egyszerű tudomány


Ez csak egyszerű tudomány
Mindössze 70 USD (és némi logisztikai költség) révén bárki hozzájuthat galliumhoz az Amazon „online piacterén”. Ez a 30 °C fokon cseppfolyóssá váló fémnek van egy igen kellemetlen (bár ez nézőpont kérdése) tulajdonsága: oldja/roncsolja a fémeket.

Az alumíniummal már szobahőmérsékleten is képes folyékony ötvözetet létrehozni, míg az acélt meglepően törékennyé, morzsolhatóvá teszi. Ehhez ráadásul nem szükséges jelentéken mennyiségű gallium; egy „fertőzött” (rendkívül kis mennyiségű galliummal bevont) kulccsal / a zárszerkezetbe csúsztatható eszközzel „megmérgezett” (pl.) lakat akár egy órán belül a képen látható mértékben morzsolhatóvá válik. Bónuszként, a gallium bár maró hatású, de önmagában kevésbé mérgező, mint a higany, ezért némi elővigyázatosság mellett kvázi biztonságosan alkalmazható különböző „kísérletekre”. Innentől mindenki szabad fantáziájára bízzuk, mi mindenre lehet felhasználni egy fiolányi galliumot. Magától értetődő módon, némi műszaki ismeret és anyagi erőforrás birtokában akár drónok (legyen az légi vagy szárazföldi) is felhasználhatók eme, a természeteben (Föld bolygón) csak igen ritkán előforduló földfém célba juttatásához, biztosítva ezzel a „küldő” anonimitását – s ezt követően már csak várni kel egy keveset...

Forrás: James A. Acevedo - www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6986689833582608385/

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Új Harper Dexia Artic nagy fényáramú vészvilágító lámpák -30°c-ig
Olvasta már?
Új Harper Dexia Artic nagy fényáramú vészvilágító lámpák -30°c-ig