A DSC Hungária segít helyreállítani a felhasználói hozzáférést ConnectAlarm alkalmazással


A DSC Hungária segít helyreállítani a felhasználói hozzáférést ConnectAlarm alkalmazással
Több olyan eset létezik, amikor egy panelt újból hozzá kell rendelni egy új ConnectAlarm alkalmazáshoz.

A ConnectAlarm felhasználói hozzáférés helyreállítása elveszett fiók esetén című PDF kiadványunk teljes egészében megtekinthető IDE kattintva
Melyek ezek az esetek például?
 • felhasználó elköltözött és nem törölte a ConnectAlarm alkalmazásból a központot és az új tulajdonos      szeretné a távoli elérést
 • a felhasználó elfelejtette az e-mail címet, amivel regisztrált
 • programozást követően az alkalmazás azt írja ki, hogy már hozzá van rendelve a központ mester      felhasználóhoz - mert lehet, hogy korábban már valóban hozzá volt rendelve ConnectAlarm felhasználóhoz a      központ, mert esetleg a telepítő tesztelte.  A rendszer helyreállítása előtt a központot a connect.tycomonitor.com szerverről törölni kell, ha:
 • a központ felhasználói alkalmazáshoz hozzárendelése során a ConnectAlarm alkalmazás azt az üzenetet      adja, hogy „Ellenőrizze a sorozatszámot … másik mester felhasználó"
 • a sorozatszám és a rendszer programozása is biztosan megfelelő.
 • A helyreállítás lépései
  I. Rendszer ellenőrzése

  Figyeljünk rá, hogy az első lépés mindig a rendszer beállítások és a hálózati kapcsolat ellenőrzése legyen! Amennyiben a központ és a kommunikátor programozása nem megfelelő, abban az esetben is hibaüzenetet adhat az alkalmazás.

  II. A központ törlése a connect.tycomonitor.com szerverről
  A központ törlése kétféle módon lehetséges:
  a.) A DSC Hungária Kft. kérheti a Tyco műszaki támogatását, hogy az integrációs azonosító alapján törölje a szerverről az adott központot.
  b.) A telepítő az AlarmInstall alkalmazással tudja a központot törölni a szerverről.


  Központ törlése a szerverről AlarmInstall alkalmazással
  Az AlarmInstall alkalmazásban a Panel lista jobb felső sarkában lévő ceruza ikonra kattintva előhozhatjuk a Panel lista szerkesztő menüt  A központ neve mellett (4. ábra) a „-” jelre kattintva két lehetőség közül választhatunk:
  1. Panel leválasztása
  2. Panel eltávolítás

  Panel eltávolításra kattintva és az érvényes telepítői kódot megadva törölhetjük a szerverről a panelt


  A panel újra aktiválása
  Az eltávolítás után és az újbóli használat előtt a panel újra aktiválása szükséges. A központ újra aktiválása előtt a központ programozásában az Integrációs kódot vissza kell állítani gyári értékre, majd a központot újra kell indítani.

  NEO [851] [700] szekció.
  Gyári érték: 12345678123456781234567812345678
  PRO [851] [423] szekció.
  Gyári érték: 12345678123456781234567812345678

  Központ aktiválása a szerveren:
  Az AlarmInstall alkalmazás kezdő oldalán válassza a „Távoli” hozzáférést (7. ábra), majd a bejelentkezést követően a Panel lista oldalon az alkalmazás jobb alsó sarkárban lévő „+” panel hozzáadása gombot! Nevezze el e központot! Adja meg a központ 12 számjegyből álló integrációs azonosítóját (NEO és PRO központnál is a [851] [422] szekcióból olvasható ki), és az aktuális telepítői kódot!
  Az aktiváláshoz nyomja meg a „csatlakozás” gombot!  A helyreállítás lépései
  Sikeres telepítői aktiválás esetén az alkalmazás a „Nincs felhasználói engedély” üzenetet adja (10. ábra). Ez az üzenet azt jelenti, hogy a központ aktiválása a szerveren sikeres volt, de a Mester felhasználó még nem adott engedélyt a telepítőnek a távoli alkalmazással történő programozáshoz.

  A központ az aktiválást követően még nem rendelődik automatikusan a telepítőhöz. A hozzárendelés csak abban esetben jön létre, ha a Mester felhasználó előbb engedélyezi a ConnectAlarm alkalmazásban a telepítői hozzáférést és utána újra a telepítő újra hozzáadja a rendszert az AlarmInstall alkalmazásához.

  Amennyiben a központ még nincs aktiválva vagy a telepítői kód megváltozott a ConnectAlarm felhasználók bejelentkezésnél a „Telepítői aktiválás” figyelmeztetést kapják
  Amennyiben nem állítjuk vissza a panel integrációs kódját aktiválásakor, az alkalmazásban az aktiválási folyamat nem fejeződik be, és „Rossz információ, Ellenőrizze a sorozatszámot…” hibaüzenetet kapunk.


  Felhasználáshoz rendelés
  Az aktiválást követően a Mester felhasználó ConnectAlarm alkalmazásához hozzárendelhető a központ.
  A ConnectAlarm-ba bejelentkezést követően a panelt az aktiválás során is használt 12 számjegyű integrációs azonosító és az aktuális Mester felhasználóhoz.


  A sikeres hozzárendelést követően a központ szinkronizálódik a szerverrel. A szinkronizációkb. 5-10 perc. A szinkronizáció befejezéséig a központ és az alkalmazás hibát jelez. A központ újraindítása a szinkronizáció újrakezdésével jár. A szinkronizálás befejezését követően a központ kezelhető.

  A központ telepítőhöz rendelése
  Néhány érv, hogy miért ajánlott telepítőnek a központokat az AlarmInstall alkalmazáshoz hozzárendelni:
  1. A központ távolról az alkalmazással csak így programozható
  2. Az alkalmazás megjegyzi a központ integrációs azonosítóját
  3. A központok menedzselhetők a szerveren, törölheti a telepítő a szerverről, vagy a saját alkalmazásából, így gyorsabban, egyszerűbben segíthet az új végfelhasználónak esetleges tulajdonos váltás esetén
  4. A Diagnosztikai menüpontban felhasználói engedély nélkül megtekinthető a központ kapcsolati állapota
  5. A központ beállításai letölthetők az alkalmazásba és az utolsó 8 letöltésről mentés készül, amik visszatölthetők
  6. Probléma esetén a telepítő hozzáférést adhat a DSC Hungária Kft. műszaki támogató csapatának

  A központ az aktiválást követően még nem rendelődik automatikusan a telepítőhöz, csak abban esetben, ha a Mester felhasználó előbb engedélyezi a ConnectAlarm alkalmazásban a telepítői hozzáférést és utána újra hozzáadja a rendszert az AlarmInstall alkalmazáshoz.

  Telepítői hozzáférés engedélyezése az ConnectAlarm alkalmazásban A telepítői hozzáférést csak a Mester felhasználó engedélyezheti a ConnectAlarm alkalmazásban.
 • Bejelentkezés után az alkalmazás bal felső sarkában lévő beállítások gombra kattintva jelenik meg a      beállítások menü
 • A „Telepítői hozzáférés” gombra kattintva (15. ábra) engedélyezhetjük a távoli hozzáférést
 • Az engedélyezést követően a telepítő az AlarmInstall alkalmazásban a korábban leírt módon a központ      aktiválásával megegyező módon hozzáadhatja az alkalmazásához a központot
 • A hozzáadást követően a Panel listában a központ megjelenik és kezelhető a szerveren.
 • A ConnectAlarm felhasználói hozzáférés helyreállítása elveszett fiók esetén című PDF kiadványunk teljes egészében megtekinthető IDE kattintva  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Az objektumazonosítás alap!
  Olvasta már?
  Az objektumazonosítás alap!