A DSC Hungária segít helyreállítani a felhasználói hozzáférést ConnectAlarm alkalmazással


A DSC Hungária segít helyreállítani a felhasználói hozzáférést ConnectAlarm alkalmazással
Több olyan eset létezik, amikor egy panelt újból hozzá kell rendelni egy új ConnectAlarm alkalmazáshoz.

A ConnectAlarm felhasználói hozzáférés helyreállítása elveszett fiók esetén című PDF kiadványunk teljes egészében megtekinthető IDE kattintva




Melyek ezek az esetek például?
  • felhasználó elköltözött és nem törölte a ConnectAlarm alkalmazásból a központot és az új tulajdonos      szeretné a távoli elérést
  • a felhasználó elfelejtette az e-mail címet, amivel regisztrált
  • programozást követően az alkalmazás azt írja ki, hogy már hozzá van rendelve a központ mester      felhasználóhoz - mert lehet, hogy korábban már valóban hozzá volt rendelve ConnectAlarm felhasználóhoz a      központ, mert esetleg a telepítő tesztelte.



    A rendszer helyreállítása előtt a központot a connect.tycomonitor.com szerverről törölni kell, ha:
  • a központ felhasználói alkalmazáshoz hozzárendelése során a ConnectAlarm alkalmazás azt az üzenetet      adja, hogy „Ellenőrizze a sorozatszámot … másik mester felhasználó"
  • a sorozatszám és a rendszer programozása is biztosan megfelelő.
















  • A helyreállítás lépései
    I. Rendszer ellenőrzése

    Figyeljünk rá, hogy az első lépés mindig a rendszer beállítások és a hálózati kapcsolat ellenőrzése legyen! Amennyiben a központ és a kommunikátor programozása nem megfelelő, abban az esetben is hibaüzenetet adhat az alkalmazás.

    II. A központ törlése a connect.tycomonitor.com szerverről
    A központ törlése kétféle módon lehetséges:
    a.) A DSC Hungária Kft. kérheti a Tyco műszaki támogatását, hogy az integrációs azonosító alapján törölje a szerverről az adott központot.
    b.) A telepítő az AlarmInstall alkalmazással tudja a központot törölni a szerverről.






















    Központ törlése a szerverről AlarmInstall alkalmazással
    Az AlarmInstall alkalmazásban a Panel lista jobb felső sarkában lévő ceruza ikonra kattintva előhozhatjuk a Panel lista szerkesztő menüt















    A központ neve mellett (4. ábra) a „-” jelre kattintva két lehetőség közül választhatunk:
    1. Panel leválasztása
    2. Panel eltávolítás

























    Panel eltávolításra kattintva és az érvényes telepítői kódot megadva törölhetjük a szerverről a panelt














    A panel újra aktiválása
    Az eltávolítás után és az újbóli használat előtt a panel újra aktiválása szükséges. A központ újra aktiválása előtt a központ programozásában az Integrációs kódot vissza kell állítani gyári értékre, majd a központot újra kell indítani.

    NEO [851] [700] szekció.
    Gyári érték: 12345678123456781234567812345678
    PRO [851] [423] szekció.
    Gyári érték: 12345678123456781234567812345678

    Központ aktiválása a szerveren:
    Az AlarmInstall alkalmazás kezdő oldalán válassza a „Távoli” hozzáférést (7. ábra), majd a bejelentkezést követően a Panel lista oldalon az alkalmazás jobb alsó sarkárban lévő „+” panel hozzáadása gombot! Nevezze el e központot! Adja meg a központ 12 számjegyből álló integrációs azonosítóját (NEO és PRO központnál is a [851] [422] szekcióból olvasható ki), és az aktuális telepítői kódot!
    Az aktiváláshoz nyomja meg a „csatlakozás” gombot!



































    A helyreállítás lépései
    Sikeres telepítői aktiválás esetén az alkalmazás a „Nincs felhasználói engedély” üzenetet adja (10. ábra). Ez az üzenet azt jelenti, hogy a központ aktiválása a szerveren sikeres volt, de a Mester felhasználó még nem adott engedélyt a telepítőnek a távoli alkalmazással történő programozáshoz.

    A központ az aktiválást követően még nem rendelődik automatikusan a telepítőhöz. A hozzárendelés csak abban esetben jön létre, ha a Mester felhasználó előbb engedélyezi a ConnectAlarm alkalmazásban a telepítői hozzáférést és utána újra a telepítő újra hozzáadja a rendszert az AlarmInstall alkalmazásához.





















    Amennyiben a központ még nincs aktiválva vagy a telepítői kód megváltozott a ConnectAlarm felhasználók bejelentkezésnél a „Telepítői aktiválás” figyelmeztetést kapják
















    Amennyiben nem állítjuk vissza a panel integrációs kódját aktiválásakor, az alkalmazásban az aktiválási folyamat nem fejeződik be, és „Rossz információ, Ellenőrizze a sorozatszámot…” hibaüzenetet kapunk.


















    Felhasználáshoz rendelés
    Az aktiválást követően a Mester felhasználó ConnectAlarm alkalmazásához hozzárendelhető a központ.
    A ConnectAlarm-ba bejelentkezést követően a panelt az aktiválás során is használt 12 számjegyű integrációs azonosító és az aktuális Mester felhasználóhoz.


















    A sikeres hozzárendelést követően a központ szinkronizálódik a szerverrel. A szinkronizációkb. 5-10 perc. A szinkronizáció befejezéséig a központ és az alkalmazás hibát jelez. A központ újraindítása a szinkronizáció újrakezdésével jár. A szinkronizálás befejezését követően a központ kezelhető.

    A központ telepítőhöz rendelése
    Néhány érv, hogy miért ajánlott telepítőnek a központokat az AlarmInstall alkalmazáshoz hozzárendelni:
    1. A központ távolról az alkalmazással csak így programozható
    2. Az alkalmazás megjegyzi a központ integrációs azonosítóját
    3. A központok menedzselhetők a szerveren, törölheti a telepítő a szerverről, vagy a saját alkalmazásából, így gyorsabban, egyszerűbben segíthet az új végfelhasználónak esetleges tulajdonos váltás esetén
    4. A Diagnosztikai menüpontban felhasználói engedély nélkül megtekinthető a központ kapcsolati állapota
    5. A központ beállításai letölthetők az alkalmazásba és az utolsó 8 letöltésről mentés készül, amik visszatölthetők
    6. Probléma esetén a telepítő hozzáférést adhat a DSC Hungária Kft. műszaki támogató csapatának

    A központ az aktiválást követően még nem rendelődik automatikusan a telepítőhöz, csak abban esetben, ha a Mester felhasználó előbb engedélyezi a ConnectAlarm alkalmazásban a telepítői hozzáférést és utána újra hozzáadja a rendszert az AlarmInstall alkalmazáshoz.

    Telepítői hozzáférés engedélyezése az ConnectAlarm alkalmazásban A telepítői hozzáférést csak a Mester felhasználó engedélyezheti a ConnectAlarm alkalmazásban.
  • Bejelentkezés után az alkalmazás bal felső sarkában lévő beállítások gombra kattintva jelenik meg a      beállítások menü
  • A „Telepítői hozzáférés” gombra kattintva (15. ábra) engedélyezhetjük a távoli hozzáférést
  • Az engedélyezést követően a telepítő az AlarmInstall alkalmazásban a korábban leírt módon a központ      aktiválásával megegyező módon hozzáadhatja az alkalmazásához a központot
  • A hozzáadást követően a Panel listában a központ megjelenik és kezelhető a szerveren.




































  • A ConnectAlarm felhasználói hozzáférés helyreállítása elveszett fiók esetén című PDF kiadványunk teljes egészében megtekinthető IDE kattintva



    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    A digitális őrök hajnalán – Mobil megfigyelőrendszerek
    Olvasta már?
    A digitális őrök hajnalán – Mobil megfigyelőrendszerek