Az AJAX vezetékes riasztórendszere a FIBRA


Az AJAX vezetékes riasztórendszere a FIBRA
Számos információ látott napvilágot az elmúlt hónapokban és egyesek már személyesen is kipróbálhatták az Alarm automatika irodájában az AJAX vezetékes riasztórendszerét, a Fibrát.

Fibrának hívják nem csak a terméksorozatot, de azt a protokollt is, amellyel ez a rendszer vezetéken keresztül kommunikál. Gyakorlatilag a Jeweler protokoll vezetékes összeköttetésre optimalizálva. Számos oka volt, hogy az Ajax kifejlesztette ezt a rendszert. Egyes helyekre a hihetetlen vezetéknélküli teljesítmények ellenére is célszerűbb vezetékes rendszert telepíteni (nagyobb épületkomplexumok). A másik ok, hogy egyes megrendelők „kötik az ebet a karóhoz” és mindenféleképpen vezetékes riasztót szeretnének. Mivel hibrid rendszerről van szó, amit a Hub2 tud azt a Hub Hybrid(2G és LTE) is tudja. Ez megnöveli a rendszer flexibilitását.

Amikor vezetékes riasztóközpontot említünk, mindenkinek egy buszos rendszer nyomtatott áramkörre forrasztva ugrik be. Ez itt sincs másképp, azonban a konfigurálása jóval gyorsabb és egyszerűbb. A metódus forradalmi újításnak is titulálható riasztórendszerek terén. A központon 8 busz csatlakoztató van. Buszonként négy eret kell bekötni. 2 a kommunikációhoz (A, B), 2 az elektromos áram továbbviteléhez (+24V, GND) szükséges. Egy eszköz áramfelvétele mikroamperekbe mérhető (DoorProtect Fibra maximum 25µA-t vesz fel). Az eszközöket sorosan kell csatlakoztatni. Az össz. kábelhossz maximum 2000 méter lehet. Későbbiekben gyűrű topológiát is lehet alkalmazni, ami azért jó, mert ha megszakad a kapcsolat a hurokban, azonnal jelez a rendszer, de az érzékelők aktívak maradnak. Ebben az esetben maximum 500 méter lehet az össz. kábelhossz és kettő buszcsatlakoztatást foglal el a központon. Az eszközöket igen kényelmes felszerelni annak ellenére, hogy szabotázsvédettek.

Miután be lettek kötve az eszközök nincs más hátra, mint megnyitni okostelefonon az Ajax Pro appot és hozzáadni a Hub Hybridet. A szobák létrehozása után el lehet kezdeni a csatlakoztatott eszközök felderítését, ami a megfelelő menüpont kiválasztásával történik. A központ ezután felderíti az eszközöket és ettől fogva rajtunk áll, hogy melyiket hova osztjuk el. Ha szobánként szeretnénk haladni van rá mód, hogy az érzékelő vagy a szabotázskapcsoló aktiválásával adjuk hozzá az adott eszközt csoportokhoz. Ebből is kiderül, hogy csak a kábelek installálása fogja a telepítési időt megnövelni a vezetéknélküli Ajax rendszerekhez képest.

A Hub Hybridhez maximum 100 eszközt lehet hozzáadni, képes fényképeket fogadni (MotionCam Fibra és MotionCam Fibra (PhOD) ), 2 SIM kártya férőhelye van, és 2 szabotázskapcsolóval is el van látva. Fibra eszközök közül elérhetőek mozgásérzékelők, nyitásérzékelők, üvegtörés érzékelők, Keypad, fény és hangjelzők, illetve már 3 EOL-os Multitransmitter Fibra is, egyéb nem Ajax márkájú vezetékes érzékelők Ajax rendszerbe integrálásához.

Részletes információ IDE kattintva

A Hub Hybrid Ajax Pro apphoz való hozzáadásának engedélye egy 2 óra hosszú oktatás elvégzéséhez van kötve, amely ingyenes.
Jelentkezés IDE kattintva

Ezzel elősegítve, hogy a rendszer kimondottan a szakmán belül terjedjen. Minden kedves telepítő kollégát szeretettel várunk az irodánkba november 18-án, aki Ajax Fibrát kíván installálni.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A biztonság új kora
Olvasta már?
A biztonság új kora