Energiahatékony Grenton okosotthon megoldások

6 ok, amiért kidobod a pénzed

Energiahatékony Grenton okosotthon megoldások
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Grenton


Az energiaárak továbbra is emelkednek, és semmi jel sem utal arra, hogy ez megváltozna. Jelenleg az energiaköltségek minden háztartás költségvetésének nagy részét teszik ki. Sajnos ez gyakran a saját hibánk, mert az, ahogy az áramot használjuk otthonunkban, jelentősen megnöveli az energia-költségeinket. Az alábbiakban hat módját mutatjuk az energiapazarlásnak, és számos ötletet arra, hogyan lehet csökkenteni egy okosotthon kiadásait.A korszerű LED-lámpák nagyszerű megvilágítást nyújtanak, és tökéletesek a nappaliban vagy a konyhaasztalnál, de sok energiát is fogyaszthatnak. A GRENTON intelligens dimmermoduljainak segítségével egyetlen mozdulattal az igényeinkhez igazíthatjuk a megvilágítást. A fény intenzitásának felére csökkentésével sokat spórolhatunk.

Süllyeszthető dimmermodulért kattints ideA lámpát bekapcsolva hagyni egy olyan helyiségben, amelyet senki sem használ, az egyik legjelentősebb módja a pénzpazarlásnak. A mozgásérzékelésnek és az intelligens vezérlésnek köszönhetően a rendszer képes lesz azonnal bekapcsolni a lámpát, amikor erre szükség van, és ki is kapcsolja, amikor elhagyod a szobát.

Z-Wave vezeték nélküli mozgásérzékelőért kattints ideMég a legjobb minőségű, teljesen légmentesen záródó ablakok sem nyújtanak olyan mértékű hőszigetelést, mint egy épület fala. A téli szél miatt sok hő távozhat a beltérből. Ha vannak külső redőnyeink az ablakokon, akkor az energiaveszteséget úgy is mérsékelhetjük, hogy lehúzzuk azokat, amikor esténként elkezd fújni a hideg szél. A GRENTON okosotthon-rendszere este, amikor a hőmérséklet csökken, lehúzza helyettünk a redőnyöket, ezzel egyidejűleg csökkenti az energiaveszteséget.

Redőnyvezérlő modulért kattints ideHa egész nap az összes helyiséget melegen tartjuk, azzal sok pénzt veszíthetünk, hiszen biztosan vannak olyan helyiségek a házban, amelyekben senki sem tartózkodik. Amikor elmegyünk otthonról dolgozni, csökkenthetjük a hőmérsékletet. A GRENTON intelligens rendszere egy ütemterv segítségével képes automatikusan szabályozni az egyes helyiségek hőmérsékletét, csökkentve a hőmérsékletet az üres helyiségekben az előre beállított paraméterek alapján.

Hőmérővel ellátott smart panelért kattints ideÚgy tűnhet, hogy a konnektorban hagyott telefontöltő nem fogyaszt sok energiát. Ha figyelembe vesszük az összes „készenléti" üzemmódban lévő készüléket, az okostelefon- és laptoptöltőket, valamint a kávéfőzőt, akkor láthatjuk, hogy ezek elég sok energiát fogyasztanak az év során. Amennyiben meghatározzuk azokat az áramköröket, amelyeket távollétünk alatt le lehet kapcsolni, és az épületautomatizálási rendszereken keresztül vezéreljük azokat, gondoskodhatunk arról, hogy ezek az áramkörök lekapcsolódjanak, amint elhagyjuk otthonunkat. A fennmaradó áramkörök (például hűtőszekrények) bekapcsolva maradnak.

4 csatornás relémodulért kattints ideHányszor fordult elő, hogy bekapcsolva hagytad a tévét, és kimentél hosszabb időre a kertbe vagy az utcára? Egy átlagos háztartásban a tévé naponta akár 1,5 órán keresztül is bekapcsolva marad, amikor nem nézzük. Éves szinten ez több tíz kWh elpazarolt energiát jelenthet. A GRENTON multisensor modulja egy intelligens IR-távvezérlő modul, amely képes kikapcsolni a tévét, amikor észreveszi, hogy hosszabb ideig nincs ott senki.

IR adó-vevővel ellátott multisensorért kattints ide
Tagek: okosotthon

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Analitikáról röviden
Olvasta már?
Analitikáról röviden