Néhány éve a vásárlás fő visszatartó oka a relatív magas ár és az ehhez kapcsolódó viszonylag kevés tárkapacitás volt


Néhány éve a vásárlás fő visszatartó oka a relatív magas ár és az ehhez kapcsolódó viszonylag kevés tárkapacitás volt
Ha játékra szánt PC-ről van szó, akkor nem is kérdés, hogy az operációs rendszer és a programok, játékok csakis egy SSD meghajtóra lesznek telepítve.Az SSD-k gyorsabban töltik be a programokat, hamarabb elérhetővé válnak a dokumentumok, gyorsabb a fájlok másolása, valamint hatékonyabbak, megbízhatóbbak és csendesebbek, mint a merevlemezek.

Ez már nem igaz, árban nincs jelentős eltérés az SSD-k és a HDD-k között, ami van, azt pedig a plusz teljesítmény és a gyorsaság kompenzálja. Ráadásul a tárkapacitásuk is megnőtt, miközben az áruk jelentősen csökkent.

Mi az SSD?
Solid State Drive
, egy szilárdtestalapú meghajtó, ami az elektronikus adattárolás egyik formája, amely a hagyományos merevlemez-meghajtókhoz képest erős, mégis kompakt kialakításának és megnövelt sebességének, hatékonyságának köszönhetően egyre népszerűbb a PC-gyártók körében.
Erre megoldást kínál a Dahua SSD termékcsalád is.

Mivel nincs benne mozgó alkatrész, ezért nem is zörög.

Nincs többé az a kerregő, leginkább kávédaráló hangjára emlékeztető tipikus HDD hangzavar, ami még csak nem is muzsika a fülnek, pláne, ha nem egy darab merevlemez üzemel a PC-ben.Milyen előnyökkel jár az SSD?
 • Kisebbek, mint a HDD-k, modern, áramvonalas kialakításuk miatt kisebb a fizikai méretük is.
 • Az M.2 SSD-k még kisebbek és jobban teljesítenek, mint a SATA interfésszel rendelkezőek.
 • Nincs bennük mozgó alkatrész és kisebb a súlyuk is.
 • Gyorsabb a rendszerindítási és betöltési idő, mint a merevlemezek esetében.
 • Az SSD meghajtók gyorsabban hozzáférnek az adatokhoz, mint a merevlemezek.
 • Nem keltenek zajt, nem muzsikálnak, mint a HDD-k.
 • A merevlemezek a leejtés és leesés okozta sérülésekre rendkívül érzékenyek, az SSD-k azonban több sérülést is kibírnak a masszív kialakításuknak köszönhetően.
 • Az SSD-knél kevesebb probléma van az adatok töredezettségével.
 • A merevlemezek kevésbé hatékonyan tárolják az adatokat, mint az SSD-k, mivel a tárhelyük megteltével a fájlokat töredékekre bontják, ami azt jelenti, hogy az adatok nem egy logikai helyen tárolódnak, ahogyan egy SSD esetében.
 • Kevésbé melegszenek, mint a HDD-k.
 • Az SSD-k kevesebb energiát fogyasztanak, mint a merevlemez, így még a havi villanyszámla költségeit is csökkenthetik.

  Az USB szabványt - úgy gondolom - senkinek sem kell bemutatni, mindenki jól ismeri, miről is van szó.  Itt is a szabványok változnak, nő a sebesség és persze a kapacitás is. Az USB (Universal Serial Bus) 1996-ban debütált, a maximális adatátviteli sebessége mindösszesen 12 Mbit/s volt. Az USB 2.0 2001-ben érkezett meg, itt már 480 Mbit/s-os sebességet lehetett elérni. 10 évet kellett várni, hogy újabb fejlesztés érkezzen, ez volt a 3.0.
  Innentől kezdve gyorsult a fejlődés: 2013-ban érkezett az USB 3.1-es szabvány, 10 Gbit/s-os elméleti maximum gyorsasággal.

  Nincs megállás, már a 4.0 verzióknál járunk, és még mindig nincs vége! Válogass kedvedre a Dahua gyors USB eszközei között!

  Ne felejtsd el!

  Az adatok védelme fontos, egy leejtett és sérült HDD-ről az adatvisszaállítás akár megfizethetetlen is lehet! Egy SSD vagy pendrive esetében ez maximum egy irgum-burgum lesz.
 • Tagek: videotechnika

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  VIGI C385 8MP kültéri, színes hálózati kamera
  Olvasta már?
  VIGI C385 8MP kültéri, színes hálózati kamera