Dahua solar megoldás


Dahua solar megoldás
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: DAHUA Technology


Azok az idők már elmúltak mikor napelemeket kizárólag kis kézi számológépek előlapján láthattunk. Mára már nem csak hogy kinőtte magát ez a szegmens, hanem az élet minden területén felbukkannak ezek az eszközök. A legtöbb esetben háztetőkön látjuk, de sok helyen az országutak, autópályák szélén segélyhívó berendezéseken, parkoló automatákon is fedezhetőek, valamint autógyárak is építenek napelemet a járművek panoráma tetőibe.

Dahua SOLAR megoldás
A biztonságtechnikát is elérte ez az innováció, nem máshol, mint a szabadtérikamera-rendszerek telepítésénél. Általánosságban elmondhatjuk, nem mindennapi dolog napelemmel ellátni egy kamerarendszert. Többnyire városokban, községekben, de még a legkisebb falvakban is rendelkezésre áll az elektromos hálózat, aminek segítségével biztonságosan táplálhatjuk a letelepített rendszert. Az esetek többségében túlbiztosításképpen egy akkumulátorral is felruházhatjuk a kiépítést az áramszünetek okozta fennakadások elkerülésére.

Azonban vannak helyek, még a mi kis országunkban is, ahol nincs semmiféle betáplálás, ami bármilyen elektromos fogyasztó áramellátását biztosítaná. Így az őrzés vagy a felügyelet is csak élőerővel, vagyis olyan személlyel oldható meg, aki meghatározott időközönként végigsétál a rábízott területen.

Ezek a területek lehetnek kint a mezőn, szántóföldön vagy olyan külterületeken, ahol nem volt az elmúlt időszakban szükség elektromos áramra. Ha azonban most terveznek ezekre a helyekre valamilyen értéket képviselő eszközöket, tárgyakat elhelyezni, akkor az elektromos szolgáltatóval sok esetben hetekig, hónapokig eltart a szerződés megkötése és a végpont kiépítése. Számos olyan eset is előfordulhat, hogy csak átmenetileg használják a területet, így felesleges lenne beköttetni a hálózatot.

Az ilyen esetekre is létezik megoldás. A Dahua napelemes szett ( KIT/DH-IPC-HFW3241DF-AS-4G) teljesen önálló, minden elektromos bekötéstől mentes. A szett tartalmazza a napelemet, a töltésvezérlőt, az oszlopszerelő konzolt és a 4G képes kártyafüggetlen csőkamerát. Ezt a csomagot egy lítium-vas-foszfát akkumulátorral kiegészítve bárhol letelepíthetjük, majd egy választott szolgáltató SIM kártyájával P2P kapcsolaton keresztül bármikor elérhetjük. Beüzemelése nem is lehetne egyszerűbb. Az oszlopkonzol felszerelése után, ami tartalmazza a napelem és a kamera telepítésének helyét is, mindössze a SIM kártyát kell behelyezni, a tápkábeleket egymáshoz csatlakoztatni, valamint a töltés/merülés monitorozása érdekében az RS485-ös vezetékeket összekötni. Ezt követően a kamera LAN csatlakozóján keresztül a már ismert 192.168.1.108-as IP címen lokálisan el tudjuk érni az eszközt, ahol – a megfelelő hálózati és egyéb paraméterezést követően – már üzemkész is a kamera.A menürendszere teljes mértékben a már megszokott Dahua menürendszer, minden beállítást ugyanott találunk, ahol a normál, kizárólag vezetékes kamerák esetében. Lehetőség van felvételt készíteni, amennyiben SD kártyát is helyezünk a készülékbe. Alapvető analitika is helyet kapott a termékben, vonalátlépés és területre behatolás formájában, de SMD funkció is megtalálható benne.

A 4G hálózatra csatlakozás a választott szolgáltató APN-jének beírása, majd a kamera újraindítása után automatikusan létrejön. Ezt követően a kamera dobozán vagy házán található QR kód segítségével P2P kapcsolaton felvehető az eszköz a DMSS applikációban.

Az appban történő felvételt követően nemcsak az élőképet van lehetőségünk elérni, de vissza is játszhatjuk a már rögzített felvételt (SD kártya használata esetén), valamint az aktuális töltés és az akkumulátor állapota is monitorozható OSD felirat formájában.(Amennyiben a kamera és az inverter RS485 portja össze van kötve.)
Üzemidejét tekintve – a tesztidőszak eredményei alapján – akár több napot is kibír érdemi napsütés nélkül. Ha már szűrt fényt kap a tábla, és képes néhány watt teljesítményt előállítani, a kamera kora délutánra ismét 100%-os akkumulátor töltöttség mellett dolgozik. Az éjszakát követően reggel 70-75%-ra merül le az energiatároló.

Összességében minden olyan területre alkalmas lehet egy vagy több ilyen szett, ahol nincs vagy körülményes lenne a vezetékes betáplálás, üzemidejét tekintve pedig több napot át lehet vele hidalni még a teljesen napsütésmentes időszak esetén is. A beépített analitika segítségével pedig nem szükséges állandó őrjárat a területen, mivel ha bárki belép a beállított területre, azonnal riasztást generál, ami a mobilapplikáción push üzenet formájában jelentkezik.

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!
Olvasta már?
Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!