VSaaS by Bosch – felhő-alapú videós megfigyelési koncepció, üzleti megoldásokhoz


VSaaS by Bosch – felhő-alapú videós megfigyelési koncepció, üzleti megoldásokhoz
Forgalmazó: Robert Bosch Kft. – Biztonsági és Védelmi Rendszerek Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


A VSaaS rövidítés a Video Surveillance as a Service (Videós felügyelet, mint szolgáltatás) elnevezését takarja. Felhasználói oldalról egyre gyakrabban merül fel az igény ugyanis, hogy az eddigi kialakításoktól és gyakorlattól eltérően, felhő-alapú felügyeleti és tárolási koncepció jelenjen meg az új rendszerekben – egyben új szolgáltatástartalommal is felruházva azokat.

A Bosch VSaaS segítségével a felhasználók bárhonnan, közvetlenül a felhőben figyelhetik, kezelhetik, rögzíthetik és játszhatják vissza a biztonsági videofelvételeiket. A VSaaS ezáltal segítheti a telephelyvezetők, a biztonsági szakemberek vagy az üzemeltetők napi munkáját és a minél gyorsabb és hatékonyabb döntések meghozatalát is – akár külső helyszínekről is.

A videokamerás megfigyelés iránti igény évről évre növekszik, mivel a cégek és különböző szervezetek folyamatosan igyekeznek növelni tulajdonuk, vagyontárgyaik és alkalmazottjaik biztonságát. A több telephellyel rendelkező vállalatok számára komoly kihívást jelent olyan megoldást keresni, amely működésükhöz rugalmasan illeszthető, jól méretezhető, egyben minimalizálja az előzetes befektetéseket is.

A Bosch videofelügyeleti szolgáltatása (VSaaS) kifejezetten ilyen felhasználói környezetbe szánt megoldás, mely megfelel ezeknek az összetett igényeknek. Segítségével a felhasználók a VSaaS felhő segítségével bárhonnan figyelhetik, kezelhetik, rögzíthetik és visszajátszhatják a biztonsági videofelvételeket. A VSaaS koncepciójának köszönhetően a kamerák jelentik az egyetlen helyszíni hardveres beruházást. Mivel a Bosch VSaaS a videós megfigyelési szolgáltatást és a felvételek tárolását felhőben kezeli, kevesebb hardverre van szükség a helyszínen, ami csökkenti a rendszerrel kapcsolatos költségeket – üzemeltetési szempontból pedig kiküszöböli a központi oldal (tárolóeszközök és a szerverek) karbantartási igényét is.

A VSaaS a Bosch és külsős kamerákkal is egyaránt működik, végponti intelligenciát és tartalomelemzést kínál. Minden Bosch IP-kamera rendelkezik beépített analitikával – az AI egy formájával –, amely segíti őket az előre meghatározott események önálló észlelésében és a felhőalapú riasztáskezelési szolgáltatás aktiválásában. A Bosch kamerákat és képtartalomelemzésüket úgy tervezték, hogy minimalizálják a téves riasztásokat és képesek legyenek különbséget tenni a valós biztonsági események és a hamis kiváltó tényezők (pl. időjárásból adódó mozgások) között.

Emellett egy mesterséges intelligencia-alapú riasztás-ellenőrző szolgáltatás is bevezetésre kerül, amely kiegészíti VSaaS tartalmat. A szolgáltatás célja a riasztások hatékony testreszabása és a nem kívánt riasztások további szűrése. Pl. egy kamera által a kerítés mellett észlelt állat érvényes riasztás, de a héjvédelem biztonsága szempontjából nem releváns. A tervezett AI-alapú riasztás-ellenőrző szolgáltatás az ilyen helyzeteket hivatott pontosítani.

A VSaaS legfontosabb előnyei:

  • Működési hatékonyság. A kamerák üzembe helyezése után minden szoftverkövetés és konfigurációs beállítás távolról történik. A felhasználók bármikor és bárhol, bármilyen okostelefonról, táblagépről vagy számítógépről könnyen és biztonságosan hozzáférhetnek az élőképekhez és felvételeikhez, és kezelhetik azokat a nagyobb rugalmasság és működési hatékonyság érdekében.

  • Költséghatékonyság. Nincs szükség szerverek telepítésére, frissítésére vagy karbantartására – egyetlen hardverként a kamerákra van szükség, és a vállalkozások csak az általuk használt szolgáltatásokért fizetnek. Ahol és amikor szükségük van rá, hozzáadhatnak kamerákat, és kiterjeszthetik a felhőalapú tárkapacitást a tárolási követelményektől függően.

  • Könnyű és biztonságos csatlakoztathatóság. Minden Bosch IP-kamera biztonságosan csatlakozhat a felhőhöz, amely támogatja a távfelügyeletet, a karbantartást és a VSaaS-t. A rendszerintegrátorok így biztonságos felhő-alapú eszközkezelési szolgáltatásunkon keresztül, távolról is dolgozhatnak ügyfeleikkel.

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
    Olvasta már?
    Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra