„Low-light” CCTV kamera felmérés


„Low-light” CCTV kamera felmérés
Az alacsony fényviszonyok mellett is hatékonyan működő („low-light”) video-biztonságtechnikai kamerák felhasználói szokásairól készített felmérés a Hikvision megbízásából az ASMAG.

Mint az a felmérésből (is) kiderült, a válaszadók túlnyomó többsége (73%) úgy értékelte, hogy a piacon egyre nagyobb igény mutatkozik ezen kamerákra. Egyes piackutató cégek felmérései szerint 2015-óta közel megtízszereződött az értékesített „low-light” kamerák darabszáma. A válaszadók 82%-a jelezte, hogy az elmúlt évben telepített ilyen kamerát, első sorban kereskedelmi, kis-végfelhasználói és KKV partnerei részére. Az egyes „low-light” technológiák összehasonlítása során az a kép alakult ki, hogy még mindig az IR sugárzóval rendelkező D/N kamerák vezetik a listát, de ma már közvetlenül utánuk következnek azon kamerák, melyek speciális képalkotójuknak köszönhetik kiváló fényérzékenységüket; őket követik a kiegészítő (jellemzően a látható fény tartományában üzemelő) fényforrásokat alkalmaznak, majd (darabszámot tekintve) a hőkamerák zárják a sort. A válaszadók 53%-a jelezte, hogy kiemelten fontos, hogy gyenge fényviszonyok mellett is színes képanyag álljon rendelkezésre, 42%-uk jellemezte ezt másodlagos fontosságúnak, a többiek az jelezték, hogy számukra az f/f kép tökéletesen megfelelő. A „low-light” kamerák gyártóinak preferencia rangsorát tekintve a felmérés nem produkált nagy meglepetést, az első 4 helyen az ismert nevek (sorrendben: Hikvision, Dahua, Axis, Hanwha Techwin) szerepelnek.

Forrás: ASMAG, IHS Markit

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale
Olvasta már?
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale