Hanwah és az MI


Hanwah és az MI
A Hanwha Techwin AI Laboratórium vezetője (Noh Seung-In) szerint a mesterséges intelligencia (MI) mindinkább elterjedtté és hétköznapivá válik annak köszönhetően, hogy mindennapjaink egyre több területén nyer létjogosultságot.

Nem mellesleg, a koreai gyártó felmérései szerint, a végfelhasználók is egyre inkább igénylik a részletesebb információt és speciális funkciókat kínáló MI-megoldásokat. Mint azt Noh úr kifejtette, a Hanwha Techwin – felismerve a technológia jelentőségét a biztonságtechnika jövőjében – 2019-ben hozta létre MI laboratóriumát, mely saját, a cég ügyfeleinek igényeit hatékonyabban kiszolgáló MI algoritmusokat fejleszt. Az MI Lab fejlesztései közül a legismertebbek a kameraoldali tartalomelemzést támogató „Edge AI”; az önálló tanulásra képes objektum azonosító/detektáló „WiseDetector”; a COVID-19 által életre hívott megoldáscsomag, melynek része a terület telítettség menedzselését támogató „Wisenet Occupancy Montoring”, a maszkviselést ellenőrző „Wisenet Face Mask Detection”, valamint az emberek közti távolságtartást detektáló „Wisenet Socila Distancing”. A Laboratórium vezetője megemlítette továbbá a Wisenet Road AI-t, mely a közúti forgalom résztvevőinek ellenőrzésében (típus és szín azonosítás, ill. az erre épülő visszakeresés) játszhat szerepet. Noh úr jelezte továbbá, hogy meglátása szerint az MI alapú megoldások forradalmi előrelépés előtt állnak az Idegi-hálózati Feldolgozó Egységek (NPU) fejlődése és végponti (kameraoldali) alkalmazásuk dinamikus terjedésének köszönhetően. Az NPU-k számítási képességei megtízszereződtek az elmúlt években. Míg alig néhány éve 1-2 TOPS-os (Ezermilliárd Művelet Másodpercenként) NPU-kat alkalmaztak, ma már megjelentek a 20 TOPS feletti számítási képességgel rendelkező generációk. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabb, a felhasználói igényekhez jobban „idomítható” MI megoldások fognak megjelenni, már a közeli jövőben is.

Forrás: Hanwha Techwin

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Dahua Smart Dual Light technológia belépő szintű kamerákban is
Olvasta már?
Dahua Smart Dual Light technológia belépő szintű kamerákban is