Accessium.net beléptető rendszer vezérlő szoftver


Accessium.net beléptető rendszer vezérlő szoftver
A többszörösen díjnyertes eAccess rendszer saját fejlesztésű hardverekből, szoftverből (Accessium.net), kommunikációs protokollból, és felhő szolgáltatásból áll.

Az eAccess felhőalapú rendszer a mobil hálózaton keresztül kommunikál, minden információt biztonságos, és titkosított módon továbbít. A rendszer az ACaaS (Access Control as a Service) alapú szolgáltatást valósítja meg.

Mi volt az alapötlet?
„Nem egy hagyományos beléptető rendszert alakítottunk át, hogy alkalmas legyen internetes elérésre, felhő alapú működésre, hanem az alapoktól indultunk, és felhő alapú elérésre építettünk mindent. Az új technológiák adta lehetőséget ragadtuk meg, a felhőt, a dolgok internetét (IoT) a gép és gép (M2M) kommunikációt, és a Big Datát egybegyúrtuk, szem előtt tartva, hogy a rendszer biztonságos legyen, alacsonyak legyenek a beruházási költségek, és a rendszert egyszerű legyen működtetni.”

A rendszer működése szerverrendszerekkel történik, vagyis több országban elhelyezett, biztonságos szervereken futnak az adatok, így biztosítjuk a redundáns működést. A szerverek védett, TIER 3-as minősítésű szerverbankokban vannak elhelyezve. Az adatok tárolása biztonságos módon történik, a hozzáférés biztonságos módon lehetséges.

A rendszerfelügyeleti szoftverhez való hozzáférés három alfanumerikus azonosító megadása után lehetséges:
  • Group ID-Cégazonosító, melynek maximális karakterszáma 11 lehet,
  • User-Felhasználói név, melynek maximális karakterszáma 30 lehet,
  • Password-Jelszó, melynek maximális karakterszáma 30 lehet.

    Az elveszett kártyák kitiltása/menedzselése távolról, bármikor, bármilyen web böngésző használatára alkalmas eszközről, a jogosultsági szint ellenőrzése után gyorsan megoldható. A teljes rendszeren való kitiltás még nagyon nagy rendszereknél is maximum néhány percet vesz igénybe.

    Minden felhasználó számára korlátlan beléptetési jogosultsági szint áll rendelkezésre, mely kényelmessé, rugalmassá és biztonságossá teszi az accessium rendszerének használatát. A konfigurálható beléptetési időszakok és az egyedi beléptetési naptárkezelések száma nincs korlátozva.

    A beléptető rendszerbe felvitt adatok széleskörűek, melyek többféle funkciók ellátását támogatják. Egy adott kártyát nem csak személyhez lehet rendelni, de előre definiált csoporthoz is, így az adott csoport tulajdonságait veszi fel. A beléptető rendszer támogatja többféle jogosultsági szint létrehozását, növelve ezzel a biztonsági szintet. A kártyahasználatból bejött nyers adatok nem csak a beléptető funkció ellátására alkalmasak, hanem munkaidő nyilvántartásra és vészkiürítésre is, melyek szintén elérhetőek az accessium.net szoftverben.

    A kártyahasználatot a vezérlő rögzíti és továbbítja az Accessium saját és biztonságos felhőjébe. A kártyákhoz tartozó mozgások utólag is lehívhatóak és ellenőrízhetőek, mely adatok az alapját képezik a bérszámfejtő rendszereknek.

    A rendszerfelügyeleti szoftverben egyedi szintű felhasználói jogosultságok állíthatók be korlátlan mennyiségben az összes felhasználóhoz, így a rendszeradminisztráció, a rendszerkonfiguráció, az azonosítók kezelése, és a rendszerszintű vezérlések csak érvényes hitelesítő adatok használatával engedélyezettek. A fejlett makrókezelésnek köszönhetően a beléptetési jogosultságok és a hozzá tartozó időintervallumok is beállíthatóak.

    Az Accessium.net szoftver számos Accessium modult kezel, mint pl:
  • Munkaidő nyilvántartó rendszer
  • Vészkiürítés

    A felhasználó szükséges és opcionális adatait a szoftverbe gyorsan és egyszerűen fel lehet vinni az adatlapon található adatok kitöltésével. A fizikai azonosító felhasználóhoz való rendelése több módon is történhet:
    - A fizikai azonosító adatainak manuális felvitele a rendszerbe, majd ahhoz a felhasználó társítása.
    - A fizikai azonosító automatikus felvitele a rendszerbe oly módon, hogy az azonosítót egy a rendszerben használt olvasón olvastatjuk, majd ehhez társítjuk a felhasználót.

    A felhasználó mobilszámának megadása azonosítóként is működik, így az előre beprogramozott vezérlést a rendszer végre tudja hajtani, amikor a felhasználó a megadott mobilszámáról hívás érkezik a vezérlőhöz.

    A felhasználóhoz különböző dokumentumok feltöltésére is van lehetőség, így támogatva a munkavégzéshez szükséges különböző engedélyek könnyű ellenőrzését.

    A beérkező munkaidő nyers adatokat az accessium.net szoftvere különböző nézetben teszi elérhetővé:
  • Lista nézet
  • Naptár nézet
  • Naptár esemény nézet

    A beérkező adatok exportálása különböző formátumokban oldható meg, mely könnyen és átláthatóan kezelhető. A bérelszámolási rendszerek az elküldött adatokkal dolgozni tudnak, a nyers adatok a bérelszámolás alapját tudják képezni.

    Harmadik féllel történő REST API integráció esetén a rendszerünkbe érkezett adatokat továbbítjuk pl. az épület-menedzsment, bárszámfejtés, étkeztetés felé. A REST API lehetővé teszi az eszközeinkből érkező nyers adatok azonnali, online hozzáférését az ügyfél számára, a harmadik féllel leegyeztetett környezetben és szolgáltatásban. A nyers adatok használatával harmadik fél saját rendszerét tudja felépíteni, így az ügyfelek a megszokott felhasználói környezetben kapnak további szolgáltatást, pl. munkaidőnyilvántartást, és az adatok továbbításra kerülhetnek az integrált rendszerek felé, pl. épület-menedzsment, bérszámfejtés, étkeztetés.

    A szoftver jelenleg magyar és angol nyelven érhető el. A naplózott események könnyen visszakereshető adatokat szolgáltatnak a felhasználók számára.
  • Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
    Olvasta már?
    Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra