Paradox DB7 Doorbell - riasztórendszer kicsit másképp


Paradox DB7 Doorbell - riasztórendszer kicsit másképp
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Paradox Security Systems Ltd


A technológiai fejlődés a biztonságtechnikában is forradalmi változásokat hozott. Például gondoljunk csak arra, hogy az utóbbi 1-2 évtizedben micsoda technológiai robbanást okozott a videotechnika fejlődése, és hogy ennek kapcsán milyen távlatok nyíltak a minket körülvevő eszközök fejlődését illetően! Ez a fejlődés természetesen a Paradox világát sem kerüli el.

Legújabb fejlesztésük a Doorbell kaputelefon-egység, mely egy olyan kiegészítő, amit új, vagy akár meglévő Paradox rendszerek mellé is szabadon telepíthetünk.



Full HD (1920x1080) felbontású kamerával és az ezt támogató infravörös megvilágítással látták el, így biztosítva a kiváló képminőséget. A DB7 2,4 Ghz-es wifikapcsolat segítségével csatlakoztatható a hálózatra, tehát tulajdonképpen bárhová elhelyezhető, ahol vezeték nélküli lefedettséget és elektromos áramforrást tudunk neki biztosítani.





De hogyan is kerül a kaputelefon a riasztórendszerre? Hogyan lesz ebből kép- és hangkapcsolat?

Nos, a működéséhez alapvetően regisztrált site szükséges, ehhez adható hozzá a Doorbell modul a BlueEye applikáció segítségével.
A használatához szintén ez az alkalmazás szükséges
, az Insite Gold ugyanis nem támogatja. Az alkalmazás vonatkozó menüpontjában generált QR-kódot egyszerűen felmutatjuk a kamerának, mely azt beolvasva csatlakozik a megadott wifihálózathoz, és készen is vagyunk.


A DB7 saját relékimenettel nem rendelkezik, viszont a központ tetszőleges PGM kimenete hozzárendelhető, mint kapunyitó kimenet, ami lehet akár egy rádiós, 2WPGM modul is. Így rugalmasan vezérelhetjük vele az ajtó vagy kapu nyitását.

A Doorbell modult egy saját PIR érzékelővel is ellátták, melynek révén az eszköz push üzenetet küld, ha elhalad, illetve megáll előtte valaki. A mozgásérzékelést a DB7 nemcsak így, hanem – a CCTV kameráknál már megismert és megszokott módon – a videojel változásának elemzésével is végzi. A falra történő rögzítéséhez kétféle konzol áll rendelkezésre. Az egyik egy egyenes, „hagyományos hátlap”, ez merőleges felszerelést tesz lehetővé. Míg a másik egy ferde, 30 fokos felszerelési szöget biztosító változat, ami igen hasznos akkor, ha a kaputelefon-modult a bejárat mellé telepítjük, és az érkező nem feltétlenül a kaputelefon előtt áll meg. A „sima” konzol része a csomagnak, a ferde opcionálisan megvásárolható.

A DB7 kétféle színben – fekete és fehér – lesz elérhető, ahogy a kiegészítő konzolok is.



Ami a tápellátást illeti, a DB7 nem válogatós: 12-24 V DC és AC is megfelelő a számára. A burkolat alatt helyet kapott egy saját akkumulátor is, mely rövidebb áramkimaradás esetén is biztosítja a stabil működést.

A DB7-hez lehetőség van egy felhőalapú tárhely-szolgáltatást vásárolni, ahová az eszköz „felküldi” a videofelvételeket. A felvételt a mozgásérzékelés indítja. Készül egy pillanatkép, mely tájékoztatást ad az adott eseményről, a hozzá való videót pedig le tudjuk tölteni mobileszközünkre.


További kiegészítőként elérhető egy vezeték nélküli csengőmodul, mely 30 méteres hatótávolsággal bír, és a kaputelefon gombjának megnyomására aktiválódik. Ez a konnektorba dugható kiegészítő a DBC5, melynél 8 különböző csengőhangból választhatunk, és 433 Mhz-es frekvencián kommunikál a Doorbell modullal.

A DB7 nemsokára elérhető lesz a Power Biztonságtechnika kínálatában!

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Hálózati csatlakozás – újragondolva
Olvasta már?
Hálózati csatlakozás – újragondolva