Bosch Access Management System

Beléptető rendszer a biztonság jegyében

Bosch Access Management System
Forgalmazó: Robert Bosch Kft. – Biztonsági és Védelmi Rendszerek Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


A fizikai beléptető rendszerek felhasználóik számára legtöbbször kritikus fontosságúak. Biztosítják az épületek és tiltott területek ellenőrzését, felügyeletét és biztonságát egyben.

A rendszerben jelenlévő bármilyen sérülékenység jelentheti a kritikus területekhez történő illetéktelen fizikai hozzáférést, ezzel veszélyeztetve a személyi állományt, a szervezet fizikai, valamint információs eszközeit egyaránt.

Ezért kiemelt jelentőségű a legújabb és legbiztonságosabb technológiák képviseltetése ezekben a rendszerekben.
A Bosch Access Management System (AMS) ötvözi a kimagasló technológiai színvonalat a területen szerzett gyártói tapasztalatokkal a valóban biztonságos és megbízható működés érdekében.

A Bosch Access Management System (AMS) egy standalone beléptető rendszer, mely önállóan, vagy külső rendszerekkel való integrációval is működhet. A Bosch biztonsági rendszerek közül mélyen integrált mind behatolásjelző, mind videós felügyeleti rendszerekkel – mely lehetővé teszi ezáltal nagyobb egységek kiszolgálását is, dedikált épületfelügyeleti szoftver nélkül is.
  • Önálló rendszerként egyszerűen használható grafikus felületet biztosít az alaprajzok, beléptetési területek és azokon bekövetkező riasztások hatékony áttekintéséhez.
  • Integrált rendszerként lehetővé teszi az operátorok felé a videó menedzsment rendszerből érkező, belépési pontok felügyeletével kapcsolatos kameraképek vizuális ellenőrzését és az ezekkel kapcsolatos beléptetési feladatok összehangolását.
  • Behatolásjelző rendszer használata esetén az egyes területek a grafikus felületről szintén élesíthetők, a felhasználók könnyen kezelhetők.

    Elérhetőség és rendelkezésre állás
    Az elérhetőség és rendelkezésre állás azt jelenti, hogy gondoskodni kell az információk és rendszerszolgáltatások folyamatos hozzáférhetőségéről az arra jogosultak részére.

    Az ilyen szintű rendelkezésre állás biztosítása érdekében a rendszernek hibatűrő mechanizmusokat kell tartalmaznia, hogy a szükséges adatokhoz való jogos hozzáférés garantált, és egyéb tényezőtől független legyen. A Bosch AMS beléptető rendszernek 3 rétegű architektúrája van, mely lehetővé teszi az ajtóvezérlést akár szerver és adatbázis meghibásodás esetén is.
    A Bosch kontrollerek önállóan képesek akár 400.000 felhasználót és 2 millió eseményt is kezelni – abban az esetben is, ha a szerverrel minden külső kapcsolat megszakad.



    Titkosított kommunikáció
    Az olvasók, a kontrollerek, a szerver és a többi komponens közötti adatátvitel titkosított. MIFARE Desfire EV1 ill. EV2 technológia és a Bosch kódolás biztosítják a hitelesítő adatok biztonságát. A kommunikáció az olvasók és a kontrollerek között támogatják egyben az OSDPv2 protokollt is. A kontrollerek és a szerver, valamint a szerver és egyéb komponensek közötti kommunikáció szintén biztonságos, AES-encrypt alapokon működik, mely a hálózatos támadások széles körével szemben tud megbízható védelmet nyújtani.

    Látogatókezelés
    Nagyobb rendszerek, számos külsős látogató kezelése esetén szükségszerűen igénylik a hatékony látogatókezelést, melyben az AMS szintén új irányokat nyit és 3 különböző szinten biztosítja a hozzáférést:

    - Recepciós nézet:
    Browser-alapú felület, melyen a recepciós munkatársak hatékonyan tudják regisztrálni és felügyelni a látogatásokkal kapcsolatos részleteket.

    - Host nézet:
    Szintén browser-alapú felület, melyen a dolgozók előzetesen regisztrálni tudják a hozzájuk érkező, külsős látogatókat – egyben mailben értesítést kapnak érkezésükről.

    - Látogatói nézet:
    Kiosk módban működtetett felhasználói felület, melyen a látogatók a róluk készült és tárolt profilt kezelhetik, személyes okmányaikat szkennelhetik, digitálisan aláírhatják a beléptetési dokumentumokat és így hatékonyan csökkenthetik a várakozási időt a recepciós pultnál.
  • Tagek: beléptető

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Ossia DVR v1.4.0 update
    Olvasta már?
    Ossia DVR v1.4.0 update