Mit tud a TP-Link VIGI C340-W?


Mit tud a TP-Link VIGI C340-W?
Cikksorozatunk korábbi részeiben a TP-Link gyártotta VIGI C440 és C340 biztonsági kamerákkal foglalkoztunk, mely utóbbiról azt írtuk, hogy főleg azok számára lehet jó választás, akik nem egy, hanem több kamerát akarnak telepíteni és kezelni.

Mostani írásunk alanya a VIGI C340-W, ami a funkciói jelentős részében megegyezik a VIGI C340 modellel, van azonban egy extra előnye: támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot, így akár digitális videórögzítő (NVR) nélkül is használható. Ezen tulajdonságának hála azoknak is ideális választás lehet, akiknek csupán egyetlen kültéri kamerára van szükségük, és nem feltétlenül akarnak vezetékes bekötéssel és NVR csatlakoztatással bajlódni.

Vezeték nélkül

A C340-W külsőre szinte teljesen megegyezik a C340 modellel, a különbség annyi, hogy itt a burkolat mindkét oldalán találunk egy-egy mozgatható antennát. Az eszköz amúgy 78 × 70 × 174 milliméteres, strapabíró műanyagból készült, IP66 szabvány szerinti por- és vízállósággal rendelkezik, és egyaránt felszerelhető függőleges és vízszintes felületre. A kamera „orrában” egy 1/3 hüvelykes, 4 megapixeles CMOS szenzor kapott helyet, ami a main streamen keresztül maximum 2560x1440 pixel felbontású és 30 fps képfrissítésű színes jelet (H.265+/H.265/H.264+//H.264) biztosít.

A kamerán találunk még két infravörös szenzort a tiszta éjszakai képhez, két kellően erős fehér LED fényt a világításhoz, illetve egy mikrofont, az eszköz aljára pedig a hangszóró és egy SD-kártya foglalat került – ide közvetlenül menthető a kamera által rögzített kép, ami természetesen bármikor és bárhonnan visszanézhető az okostelefonos alkalmazáson keresztül.


A C340-W nagy előnye a vezeték nélküli kapcsolat, aminek hála nagyjából 10 perc alatt beüzemelhető a kamera. Kezdésnek le kell tölteni az Androidra és iOS-re egyaránt elérhető VIGI alkalmazást, készíteni egy TP-Link fiókot, majd, ha ezzel megvagyunk, a képernyőn megjelenő utasításokat követve hozzáadni a kamerát az applikációhoz. Ez nem egy olyan bonyolult feladat: az eszközt csak áram alá kell helyezni (a sima C340-nel ellentétben itt kapunk adaptert), az appon belül beolvasni az alján lévő QR-kódot, majd csatlakoztatni a meglévő, 2,4 GHz-es Wi-Fi hálózatunkhoz. Amennyiben sikerrel járunk, a kamera éjszaka is kristálytiszta képe azonnal megjelenik az appban és elérhetővé válik minden egyes funkció.

A VIGI C340-W ugyanakkor nemcsak vezeték nélküli hálózaton keresztül üzemeltethető. Ahogy a sima C340 esetében, itt is kapunk RJ45 Ethernet-portot (a vízálló kiegészítő itt is a csomag része), viszont ezen megoldást választva szükséges egy hálózati digitális videórögzítő megléte – ez lehet például a korábbi cikkünkben már említett, TP-Link gyártmányú, nyolc csatornás VIGI NVR1008H.

A kamera működés közben

A VIGI C340-W természetesen érzékeli a mozgást, képes felismerni, ha ember kerül a látóterébe, de beállítható az is, hogy egy adott területre koncentráljon (ajtóra, kapura, ablakra), sőt akár egy kerítés vonala is belőhető érzékenységi pontnak – magyarán, ha átmászik rajta valaki, akkor riaszt a rendszer. Ezek a funkciók mind-mind elérhetők, testreszabhatók és időzíthetők a VIGI alkalmazásban is. A kamera emellett jelzi, ha valaki babrál vele, sőt az illegális bejelentkezési kísérleteket is érzékeli. Ezekről az applikáció természetesen értesítést is küld, így azonnal értesülünk minden eseményről, a mikrofonnak és a hangszórónak hála pedig akár rögtön kommunikálhatunk is a kamerán keresztül.

Ahogy azt már említettük, a VIGI C340-W ideális választás lehet, ha valaki csak egyetlen kamerát akar üzemeltetni, ráadásul azt is vezeték nélküli hálózaton keresztül, ugyanakkor a kialakításának hála ez a modell része lehet akár egy nagyobb, NVR-re kötött, több kamerát használó rendszernek is.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés
Olvasta már?
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés