„Rugalmas cenzúra” az adatvédelem érdekében


„Rugalmas cenzúra” az adatvédelem érdekében
Az alapvetően számítógépes „látás” (computer vision) technológiák piacán tevékenykedő amerikai (USA) Lumeo egy olyan szoftverrel rukkolt elő, mely támogathatja az arra alkalmas video-megfigyelő megoldások különböző adatvédelmi jogszabályoknak (pl. GDPR) való megfelelést.

A Lumeo által fejlesztett MI (mesterséges intelligencia) támogatású analitika a területileg hatályos szabályozó által kezelt információkat (pl. arc, rendszám) keresi és dinamikusan/rugalmasan (annak mozgását lekövetve) elmossa/kitakarja/pixelesíti, biztosítva annak felismerhetetlenségét az illetéktelen számára. Mivel a technológia dinamikus, a kép egyéb területeinek élessége, részletgazdagsága nem sérül – a cég állítása szerint. A „cenzúrázási” eljárás történhet a Lumeo által kínált MI modellek és szabályok segítségével – melyekből „drag and drop” („Lego”) jelleggel online összeállítható a kívánt funkciócsomag –, de adott a lehetőség egyedi kódok betáplálására is. Az így testreszabott megoldás futhat „sziget” jelleggel, de akár az cég „felhőjében” is.

Forrás: Lumeo
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Több, mint aminek látszik
Olvasta már?
Több, mint aminek látszik