Ajax KeyPad Plus


Ajax KeyPad Plus
Forgalmazó: Alarm Automatika Kft.
Gyártó: Ajax Systems


Az Ajax behatolásvédelmi rendszerek híresek arról, hogy a fő vezérlőfelületük, ahol a végfelhasználó visszajelzést kap a rendszer állapotáról és élesíti, valamint hatástalanítja azt, az Ajax applikáció. Egy okostelefonra fejlesztett alkalmazásról van szó, ami a hetekben egy lényeges frissítést kapott. Azonban előfordulhatnak olyan esetek, amikor nincs igény alkalmazásra, valamint ideiglenes hozzáférés biztosítása a cél. Erre találták ki az Ajax kezelőbillentyűzeteit, a KeyPadot és a KeyPad Plust.

Az Ajax és az Ajax PRO applikációk egy nagyon lényeges frissítést kaptak az elmúlt héten. Nem csak a grafikus felületük változott meg, hanem az új eszközök (Smart villanykapcsolók, LifeQuality) is támogatva lettek. Forgatókönyvhöz is bekerült a hőmérséklet alapján végrehajtható esemény, illetve a kapcsolható eszközök egy nagyon könnyen hozzáférhető, átlátható és kezelhető grafikus felületre kerültek rá.

Térjünk rá a „fizikai” vezérlésre. Az Ajax Jeweller családban a kezelők a KeyPad és a KeyPad Plus, illetve a vezetékes/hibrid, tehát Fibra rendszerekben a KeyPad Fibra. A Keypad Plus annyival tud többet, hogy RFID olvasó is bele van építve. Az Ajax gyárt proxy kártyákat és tageket (Ajax Pass és Tag), amelyek kompatibilisek lehetnek más rendszerekkel is. 13.56 MHz-en DESFire® technológiával működnek. Viszont a KeyPad Plust csak Ajax márkájú proxykkal lehet működtetni.

A másik lényeges pont a rendszerben a hub típusa, ugyanis ettől függ, hogy mennyi felhasználót, billentyűzet kódot és RFID azonosítót lehet regisztrálni. Ezeket az adott hub felhasználóinak hívjuk és limitjük a hub max. felhasználó számaként van feltüntetve (Pl.: Hub 2 Plus – 200 felhasználó). Valamint a partíciók száma is ettől függ. Az Ajax a partíciókat csoportoknak hívja. A kódokat és Tageket/kártyákat applikáción keresztül kell a hubhoz hozzáadni. Lehetséges, de nem kötelező különböző Ajax fiókokhoz rendelni ezen azonosítókat. A nagy különbség itt, hogy a fiókkal rendelkező felhasználók saját maguk adják meg a kódjaikat, amit szabadon változtathatnak, míg a fiók nélkülieket egy admin viszi be és kezeli.

Egy fiókkal rendelkező felhasználót, Taget/Pass-t, Keypadot, illetve kódot is hozzá lehet rendelni különböző partíciókhoz. Egy felhasználó tud választani a hozzá rendelt partíciók közül, hogy melyeket élesítse, hatástalanítsa. Mindezt összegezve a következő elemekből áll egy Ajax rendszer kezelőfelülete: billentyűzetek, RFID azonosítók, kódok, felhasználók és partíciók, mindezt egyetlen mobiltelefonos applikációról konfigurálva.

Gyakorlati példák, amik megoldhatóak az Ajax rendszerrel:
Adott egy két szintes épület, iroda és műhely szinttel. Minden irodai dolgozó saját maga által megadott kóddal, de csak az iroda szintet tudja vezérelni, azonban egy külsős takarító cég alkalmazottjainak hozzá kell férni mind a két szinthez. A takarítók kódját biztonsági okokból hetente lecserélik. Adott 13 épület egymástól független Ajax riasztórendszerrel. A tulajdonos egyetlen Taggel fér hozzá mind a 13 épület minden partíciójához. Üzleti célú épületek, ahol a portaszolgálat Ajax Passekkel biztosítja a hozzáférést a vendégeknek, akik csak bizonyos partíciókat képesek ezzel vezérelni. Ha valaki elhagyja a kártyáját, az törölhető a rendszerből.

Az Ajax fontosnak tartja az átláthatóságot és az információ azonnali rendelkezésre állását. Weboldalukon naprakészen tartva minden eszközüknek megtalálható a leírása, ezeket az applikációból is meg lehet nyitni. Terméktámogatásuk példátlanul gyors.

Az Alarm automatika, mint Ajax disztribútor ez úton kíván mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
Olvasta már?
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka