DSC NEO és NEO Pro behatolásjelző központcsalád

Új, korszerű DSC behatolásjelző rendszerek

DSC NEO és NEO Pro behatolásjelző központcsalád
Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: Digital Security Controls


Napjainkban a jelenkor igényeit szem előtt tartó, a szabvány előírásainak és a szakma ajánlásainak megfelelő központcsaládok váltják le a régebbi POWER sorozatú behatolásjelző központokat. Az utódok a DSC POWER SERIES NEO és DSC POWER SERIES PRO központok. A NEO központ és moduljainak felhasználásával Grade2-es besorolású rendszert alakíthatunk ki. Ezekkel lakossági, kisebb és közepes méretű irodai és üzleti partnerek vagyonvédelmi rendszer igényét elégíthetjük ki. A PRO eszközökkel pedig a közepes és nagyobb üzleti, ipari partnerek rendszereit valósíthatjuk meg, Grade3-as besorolású rendszerként.

A NEO és PRO központok számos újítást tartalmaznak a DSC POWER sorozatú rendszerekhez képest. Még egyszerűbb és kényelmesebb lett a programozás, akár billentyűzetről, akár a TL280-as modullal (PRO központnál alaplapra integrált csatlakozóval) az Ethernet hálózaton keresztül laptoppal, a DLS5 szoftverrel. A bevált megoldásokat megtartva az új NEO és PRO központok felépítése, programozása és kezelése ugyan olyan, mint a Power központok programozása 95%-ban, a maradék 5 % pedig olyan egyszerűsített megoldásokat biztosít, amivel a Telepítők időt spórolhatnak meg. Így látható, hogy nem kell megtanulni elölről programozást, aki ismeri a régi központokat, az nagyon könnyen fekete öves NEO programozó lesz.😊

Mindkét központsorozat esetén az ingyenes ConnectAlarm alkalmazásból tudja akár távolról is vezérelni a rendszert, vagy csak a saját partícióját a végfelhasználó. A Mester felhasználó zónacímkéket is módosíthat, felhasználókat adhat hozzá a rendszerhez, illetve törölheti is őket az alkalmazásból.

A ConnectAlarm applikáció végfelhasználója pedig alkalmanként engedélyezni tudja a telepítőjének, hogy távolról a szintén ingyenes AlarmInstall alkalmazásból tudja a rendszert programozni, távoli hibaelhárítást megkezdeni.

A NEO és PRO rendszerek hibrid rendszerként lettek kialakítva, így a megfelelő modullal bővítve a PowerG kommunikációs formátumot használó DSC PowerG vezeték nélküli eszközökkel rugalmasan bővíthetjük őket. A PowerG technológia kétirányú,128 bites AES titkosított kommunikációval rendelkezik, így az egyes eszközök folyamatosan felügyeltek, beállításuk szoftveresen a központon keresztül történik.



A NEO központok az egyszerű 16 zónás 2 partíciós rendszertől a 32/64 zónás, 4/8 partíciós rendszereken át a nagyközpontok piacára is kínálnak megoldást.
A NEO család legnagyobb tagja a HS2128 központ, mely maximum 128 zónás lehet, a zónák 8 partícióba csoportosíthatók. Akár különálló területeket is kialakíthatunk és azokat önállóan kezelhetjük, de akár egy billentyűzetről is megvalósítható a kényelmes és egyszerű több partíció kezelés. A zónák tartozhatnak egyszerre akár több partícióhoz is, mely esetben csak akkor okoznak riasztást, ha minden partíciójuk be lett élesítve.



A PRO központok HS3248 változatával maximum 248 zónás rendszert alakíthatunk ki, melyeket 32 partícióba csoportosíthatunk. Szintén az új NEO központok egyszerűségével kezelhetjük a partíciókat. A relés és kis-illetve nagyáramú modulokkal számos visszajelzést valósíthatunk meg. Ilyen lehet a partíciónkénti hang-, illetve fényjelzés, különböző LED-es visszajelző vezérlése. Igény esetén egy irodaházban a 32 partíciót önálló billentyűzettel, saját hangjelzővel, fényjelzővel szerelhetjük fel, így minden területnek biztosított a különálló kezelés és visszajelzés lehetősége. A rendszer számos felügyelt tápegységgel is bővíthető, így akár 60 órás szünetmentes időt is megvalósíthatunk. A PRO központok G3 besorolásúak és a modulok is G3 minősítéssel rendelkeznek. Egyedi tulajdonságuk, hogy a PRO központok beépített LAN kommunikátorral rendelkeznek – a normál TL280 modul van integrálva az alaplapra. Nagy előnye a rendszernek, hogy ha nincs szükség a G3 biztonsági szintre, de kell a nagy zónaszám (248) és nagy partíciószám (32), akkor a G2 besorolású NEO modulok is a központra illeszthetők, így költséghatékony megoldást kínálnak nagy zónaszám esetén.

A kezelők között a magyar nyelvű LCD kijelzős változat is proximity olvasóval van szerelve, csakúgy, mint a fekete illetve fehér kerettel kapható érintőképernyős kezelő változat.

A grafikus felügyelet sem hiányzik a kínálatból. Mind a NEO, mind a PRO rendszerekhez használható a KANTECH gyártó ENTRAPASS szoftvercsaládja grafikus felügyeletként. Egy számítógépre maximum 100 rendszert lehet csatlakoztatni IP hálózaton keresztül. A NEO központot TL280-as modullal a PRO központot pedig a panelre épített IP kommunikátorral. A kommunikáció itt is titkosított az ITV2 protokollon keresztül.

A DSC Hungária ingyenes oktatásokat szervez a DSC NEO és PRO központok programozásáról, a Connect Alarm applikáció beállításáról, valamint Youtube csatornánkon részletes videós oktatási anyag érhető el a témakörben. Oktatásokra a www.dscakademia.hu oldalon keresztül lehet jelentkezni.





Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai