DSC NEO és NEO Pro behatolásjelző központcsalád

Új, korszerű DSC behatolásjelző rendszerek

DSC NEO és NEO Pro behatolásjelző központcsalád
Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: Digital Security Controls


Napjainkban a jelenkor igényeit szem előtt tartó, a szabvány előírásainak és a szakma ajánlásainak megfelelő központcsaládok váltják le a régebbi POWER sorozatú behatolásjelző központokat. Az utódok a DSC POWER SERIES NEO és DSC POWER SERIES PRO központok. A NEO központ és moduljainak felhasználásával Grade2-es besorolású rendszert alakíthatunk ki. Ezekkel lakossági, kisebb és közepes méretű irodai és üzleti partnerek vagyonvédelmi rendszer igényét elégíthetjük ki. A PRO eszközökkel pedig a közepes és nagyobb üzleti, ipari partnerek rendszereit valósíthatjuk meg, Grade3-as besorolású rendszerként.

A NEO és PRO központok számos újítást tartalmaznak a DSC POWER sorozatú rendszerekhez képest. Még egyszerűbb és kényelmesebb lett a programozás, akár billentyűzetről, akár a TL280-as modullal (PRO központnál alaplapra integrált csatlakozóval) az Ethernet hálózaton keresztül laptoppal, a DLS5 szoftverrel. A bevált megoldásokat megtartva az új NEO és PRO központok felépítése, programozása és kezelése ugyan olyan, mint a Power központok programozása 95%-ban, a maradék 5 % pedig olyan egyszerűsített megoldásokat biztosít, amivel a Telepítők időt spórolhatnak meg. Így látható, hogy nem kell megtanulni elölről programozást, aki ismeri a régi központokat, az nagyon könnyen fekete öves NEO programozó lesz.😊

Mindkét központsorozat esetén az ingyenes ConnectAlarm alkalmazásból tudja akár távolról is vezérelni a rendszert, vagy csak a saját partícióját a végfelhasználó. A Mester felhasználó zónacímkéket is módosíthat, felhasználókat adhat hozzá a rendszerhez, illetve törölheti is őket az alkalmazásból.

A ConnectAlarm applikáció végfelhasználója pedig alkalmanként engedélyezni tudja a telepítőjének, hogy távolról a szintén ingyenes AlarmInstall alkalmazásból tudja a rendszert programozni, távoli hibaelhárítást megkezdeni.

A NEO és PRO rendszerek hibrid rendszerként lettek kialakítva, így a megfelelő modullal bővítve a PowerG kommunikációs formátumot használó DSC PowerG vezeték nélküli eszközökkel rugalmasan bővíthetjük őket. A PowerG technológia kétirányú,128 bites AES titkosított kommunikációval rendelkezik, így az egyes eszközök folyamatosan felügyeltek, beállításuk szoftveresen a központon keresztül történik.A NEO központok az egyszerű 16 zónás 2 partíciós rendszertől a 32/64 zónás, 4/8 partíciós rendszereken át a nagyközpontok piacára is kínálnak megoldást.
A NEO család legnagyobb tagja a HS2128 központ, mely maximum 128 zónás lehet, a zónák 8 partícióba csoportosíthatók. Akár különálló területeket is kialakíthatunk és azokat önállóan kezelhetjük, de akár egy billentyűzetről is megvalósítható a kényelmes és egyszerű több partíció kezelés. A zónák tartozhatnak egyszerre akár több partícióhoz is, mely esetben csak akkor okoznak riasztást, ha minden partíciójuk be lett élesítve.A PRO központok HS3248 változatával maximum 248 zónás rendszert alakíthatunk ki, melyeket 32 partícióba csoportosíthatunk. Szintén az új NEO központok egyszerűségével kezelhetjük a partíciókat. A relés és kis-illetve nagyáramú modulokkal számos visszajelzést valósíthatunk meg. Ilyen lehet a partíciónkénti hang-, illetve fényjelzés, különböző LED-es visszajelző vezérlése. Igény esetén egy irodaházban a 32 partíciót önálló billentyűzettel, saját hangjelzővel, fényjelzővel szerelhetjük fel, így minden területnek biztosított a különálló kezelés és visszajelzés lehetősége. A rendszer számos felügyelt tápegységgel is bővíthető, így akár 60 órás szünetmentes időt is megvalósíthatunk. A PRO központok G3 besorolásúak és a modulok is G3 minősítéssel rendelkeznek. Egyedi tulajdonságuk, hogy a PRO központok beépített LAN kommunikátorral rendelkeznek – a normál TL280 modul van integrálva az alaplapra. Nagy előnye a rendszernek, hogy ha nincs szükség a G3 biztonsági szintre, de kell a nagy zónaszám (248) és nagy partíciószám (32), akkor a G2 besorolású NEO modulok is a központra illeszthetők, így költséghatékony megoldást kínálnak nagy zónaszám esetén.

A kezelők között a magyar nyelvű LCD kijelzős változat is proximity olvasóval van szerelve, csakúgy, mint a fekete illetve fehér kerettel kapható érintőképernyős kezelő változat.

A grafikus felügyelet sem hiányzik a kínálatból. Mind a NEO, mind a PRO rendszerekhez használható a KANTECH gyártó ENTRAPASS szoftvercsaládja grafikus felügyeletként. Egy számítógépre maximum 100 rendszert lehet csatlakoztatni IP hálózaton keresztül. A NEO központot TL280-as modullal a PRO központot pedig a panelre épített IP kommunikátorral. A kommunikáció itt is titkosított az ITV2 protokollon keresztül.

A DSC Hungária ingyenes oktatásokat szervez a DSC NEO és PRO központok programozásáról, a Connect Alarm applikáció beállításáról, valamint Youtube csatornánkon részletes videós oktatási anyag érhető el a témakörben. Oktatásokra a www.dscakademia.hu oldalon keresztül lehet jelentkezni.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
Olvasta már?
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka