Az MI kenterbe veri az embert a biometrikus hamisítások felderítésében


Az MI kenterbe veri az embert a biometrikus hamisítások felderítésében
A mesterséges intelligencia (MI) sokkal pontosabban és gyorsabban képes azonosítani a biometrikus azonosítók hamisítását, állítja az ID R&D legfrissebb tanulmánya.

A vizsgálatok során emberi alanyok versenyeztek az MI-vel, ennek keretében meg kellett különböztetniük az élő arcokat nyomtatott és digitális fotóktól, videóanyagoktól, valamint 2D és 3D maszkoktól. A Mesterséges Intelligencia gyakorlatilag 0%-os hibarátával teljesítette a 175 000 mintás tesztet a felsorolt támadások mindegyikére. Az emberi teljesítmény ettől elmaradt, pl. a nyomtatott fotók átlagosan30%-át nem tudták azonosítani a vizsgálatban résztvevő személyek. Amennyiben legalább 17 főből álló csoport vizsgált és döntött egy kép vonatkozásában, az eredmények valamelyest jobbak lettek, de még mindig lemaradtak az MI teljesítményétől. Az algoritmusok kevesebb mint 0.5 másodperc alatt megállapították, hogy élő személy van-e a képen, vagy ez egy hamisítvány; ehhez az embereknek 4.8 másodpercre volt szükségük.

Forrás: idrnd.ai

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Modern Alarm 17. Biztonságtechnikai Konferencia és Partnertalálkozó
Olvasta már?
Modern Alarm 17. Biztonságtechnikai Konferencia és Partnertalálkozó