Érzelemfelismerés 3D és MI alapokon


Érzelemfelismerés 3D és MI alapokon
Koreai Fejlett Tudomány és Technológia Intézet kutatói olyan 3D-s, kifinomult algoritmusokat futtató kisméretű kamerát fejlesztettek ki melyet akár mobil eszközökbe is telepíthetővé tehető.

A kamerához alkalmazott mikro-optika rendszer számos extra információ befogását és feldolgozását teszi lehetővé. A 3D-hez szükséges mélységelemzéshez egy speciális lézerfénykibocsátó diódát alkalmaztak a kutatók, illetve a kamera IR-közeli tartományban működött, nem számítva a lézer diódát kizárólag a környezeti fényforrásokra támaszkodva – a kutatók állítása szerint. A lézer és egy szűrő által felépített mélységtérkép állítólagosan jelentősen csökkentette a fény/árnyék hatások okozta képrekonstrukciós hibákat, biztosítva az érzelmek elemzéséhez szükséges képanyagot. A vizsgálat során 32 alany bevonásával 4 arckifejezést (undor, szomorúság, boldogság, düh) vizsgáltak, 85%-os azonosítási hatékonyságot elérve.

Forrás: news.kaist.ac.kr

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
Olvasta már?
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában